2016.02.14 17:01 moov18 Olvasottság: <100x
0

A lidérc fogságában

Izgalmas kis thriller volt, aminek abszolút löketet adott ez a dokumentumfilmes stílus. Izgalmas volt, feszült volt, néhol kimondottan ijesztő. Párszor izzadt is a tenyerem rendesen. A történetet nagyon jól kitalálták, a filmet pedig ötletesen készítették el.

Lényegében arról szól, hogy működik feketén valahol egy intézet ahol különböző betegeket vetnek vizsgálatok alá. Olyan páciensekről van szó egészen pontosan, akik természetfeletti tulajdonságokkal, képességekkel vannak megáldva. Ezt kutatja, vizsgálja az ottani személyzet. Legyen szó akár telekinézisről, pszichokinézisről.

A lidérc fogságában

A filmben azonban felbukkan egy különös hölgyemény. A potenciális "ügyfél" neve Judith Winstead, akit saját nővére rakat be az intézménybe, feltehetőleg a félelem hajtotta. Judith olyan sötét hatalommal rendelkezik amelyen az ott dolgozó orvosok, kutatók abszolút ledöbbennek. Azt azonban nem is sejtik, hogy itt többről van szó mint azt ők gondolják. A nő testében fészkelődik valami gonosz, ördögi eredetű, melynek hatására viselkedik úgy ahogy, illetve csinál azt amit éppen csinál. Hamarosan természetesen a kormány átveszi az ügyet és próbál logikus magyarázatokat találni az eseményekre. Kínozzák, sokkolják, árammal csapatják, kegyetlen módon kísérleteznek rajta. Mikor a saját szemükkel látják, illetve megtapasztalják, hogy ez valóban több mint szürreális, katonai fegyvert próbálnak belőle képezni. Információközlésre akarják kényszeríteni, az ellenséget eltenni láb alól, bevetni akárcsak valami forradalmian új technológiát. Azonban egyre csúszik ki a kezükből az irányítás, megnyílni látszik alattuk a talaj. A Judith testét-lelkét elkobzó, valamint fogságban tartó lidérc ugyanis folyton kifog rajtuk és túl jár az eszükön. A színészek nagyon jók, a dokumentumfilm stílus mellett ez a másik nyomaték ami a valószerűséget adja. A film végig hiteles marad. Néhányszor megugrottam a székben, egy-egy hirtelen bevillanó kép vagy hangeffekt alkalmával. Abszolút képes hozni a feszültséget, megteremteni az atmoszférát. Elhittem, hogy ez bizony megtörtént és valóságos. Az archív videofelvételek, jegyzetek, diagnózisok, régi fényképek. Abszolút realisztikus volt. A filmbeli riportok, interjúk szintén ezt a hatást erősítették. A képminőség, berendezések abszolút tükrözték az "akkori" kort, ebből látszik mindenre odafigyeltek a készítők. A vége kicsit lezáratlan maradt, több kérdés felvetődött bennem amire nem kaptam választ, igencsak elharapták a befejezést, ezért három csillag! Különben érdemes megnézni nagyon erős. Röviden: kötelező!

horror

1976 őszén egy Pennsylvania állambeli pszichológiai laboratóriumban a kormány tudtával különleges események történnek. A labor az amerikai hadsereg tulajdonában áll. A... több»

0