2017.12.18 07:55 Milanman Olvasottság: <100x
3

2017 legnagyobb csalódása

Azzal kezdeném, hogy egyrészt csalódás volt a film, másrészt nehéz konkrétumok nélkül atomjaira szedni, így a konkrét dolgok helyett általánosítok majd. A Last Jedi rendelkezik pár pozitív elemmel, ezzel kezdeném, mert ezek elvitathatatlanok. Gyönyörűen van fényképezve. Ez az eddigi legszebb SW film.

Persze ezt túl is tolják, szentimentális giccsbe fordítva néha a látványt, de ez nem baj, ez jól áll egy mesefilmnek, engem amúgy sem zavar szinte soha az ilyen jellegű hatásvadászat. Szintén fel lehet írni üdvözítő elemnek, hogy az alkotók mertek egészen elemi síkon elszakadni a hagyományos SW formuláktól. Ez van, hogy bejön a filmben, van, hogy baromira nem. Tetszett, hogy bizonyos karakterek jól fel lettek építve, helyükön vannak, működnek.

2017 legnagyobb csalódása

Sajnos mások vagy felesleges időhúzások, vagy nem lettek elég jól megírva, árnyalva, izgalmasra véve. A felesleges-időhúzó jelleg sajnos alapjaiban határozza meg a filmet. Nem zavarna 2 és fél óra, ha az csontig meg van töltve olyan matériával, aminek ott kell lennie, mert indokolt. Ebben az esetben lazán fél óra időhúzó felesleg van a filmben. Ezt most a filmet még nem látók miatt részletesen nem fejtem ki. Mi zavart még? Nos... a film "humora". Maradjunk annyiban hogy a Disney féle filmek egyre jobban idegesítenek, ami a poénkodást illeti. A Marvel képregény filmjei is ilyen téren egyre rosszabbak. Engem konkrétan irritál, hogy a Disney minden filmjéből vígjátékot akar csinálni. Zavart, hogy a sztori tele van irracionális elemekkel, ami talán, ha a film hangulata, sodrása jobban magával ragad, nem zavart volna ennyire. Zavart, hogy úgy éreztem nemcsak engem néztek hülyének az alkotók, de az egész SW mitológiából hülyét csináltak. Ez a R1 komolysága után különösen bántó volt. Zavart, hogy olyan karakterek, akikre épülni kéne a sztorinak, valami high-school musical szerű jellemrendszert kaptak. Nem esik jól ezt leírni, de nekem most filmes szinten ez 2017 legnagyobb csalódása...

akció | fantasy | kaland | sci-fi

A Star Wars: Az utolsó Jedikben a Skywalker saga folytatódik. Az ébredő Erő hősei a galaxis legendás alakjaival indulnak nagyívű kalandra, s közben nem csak az Erővel... több»

3