2016.02.03 21:20 moov18 Olvasottság: <100x
0

Lehetne rosszabb is, de jobb is

Amerikába beüthetett már egy ideje a krach, hiszen gyakori jelenség náluk, hogy európai, de főleg ázsiai filmeket koppintanak előszeretettel, ötlethiányra hivatkozva. Futószalagon gyártják a remake-eket, őszintén már azon lepődünk meg, ha valami sajátossal rukkolnak elő. Ez sajnos egyre ritkábban van, megspórolják maguknak a forgatókönyvírást a kis lusták. Erre mondják azt, hogy a szomszéd füve mindig zöldebb.

Csupán néhány példa, hogy bizonyítsam igazamat: A Kör, Átok filmek, A dolog, A szem, Árnykép. Kifulladásig folytathatnám a sort. Most azon lehetne vitatkozni, hogy melyik jobb az eredetinél és fordítva, nyilván mindig lesznek kivételek, de ebbe most kár lenne belemenni. Egyébként nem olyan rég hallottam, hogy készítik a szintén ázsiai Audition/Meghallgatás című horror-thriller amerikai változatát, egy misét majd megér, kíváncsian várom miként sikerül majd meggyalázniuk az álomgyár dolgozóinak az eredetit.

Lehetne rosszabb is, de jobb is

Nem akartam ennyire elkalandozni, azért hoztam ezt a sok példát, és dobtam fel a témát, mivel jelen filmünk az One Missed Call Shannyn Sossamon főszereplésével, szintén egy ilyen másolási/lopási hadjárat eredményeképp állt elő. Nem láttam az eredetit (pedig már két része is van), így nem tudok összevetni és hasonlítani, de biztosan hagyna kívánnivalót maga után a dolog. Jelen filmről csupán annyit tudok elmondani, hogy lehetne rosszabb is, de sajnos jobb is. Kissé vontatott és unalmas, a színészek is olyanok mint akiket az utcáról hívtak be, a rendezés sem törekszik a hatáskeltésre, a fantáziánkra sem bíz sokat misztikus horror lévén. Nincs csattanó, sem adrenalinlöket, semmi meglepetés. A maga nyugodt kis tempójában halad a cselekményben, izgalmat és feszültséget messzire elkerülve. A csengőhang, ha más nem is, kissé borzongató hatással bír akárhányszor csak felcsendül, de egyébként nem fogunk tőle álmatlanságban szenvedni, sem magunk mögé nézegetni a megtekintése közben.

horror | misztikus

Beth különös körülmények között veszítette el két barátját. Mindkettő rejtélyes telefonüzenetet kapott, melyben a saját haláltusájukat hallgathatták végig. Nem sokkal... több»

0