2017.06.03 10:15 Borsossy Nézhetetlen Olvasottság: <100x
1

Az Alien filmek megalázása

A film olyan történetet mesél el, ami szembeköpi, megalázza az Alien filmeket. Felfoghatatlan, teljesen irreális irányba megy a történet, amivel megbocsájthatatlan bűnt követtek el mindenki ellen, aki egy kicsit is értette és figyelt az előző filmre, és az eredeti Alien filmekre, azokból ugyanis ez soha, semmilyen körülmények között nem következhetett volna. Kb akkora hibát, és történet hamisítást követtek el, mintha a Gyűrűk ura: A király visszatérben kiderült volna, hogy Sauron a jó, (egyik pillanatról a másikra), és Aragorn a gonosz. Aki ezt nem látja, az nézze addig a filmeket, és az apró utalásokat, képeket, amíg rá nem jön.

Nehéz erről a filmről bármilyen pozitívumot is írni. Ha és amennyiben nem Alien film lenne, akkor egy sima popcorn scifinek talán elmenne, akkor talán egy erős kettest megérne. A fő történetszáltól eltekintve, csak a kisebb momentumokra koncentrálva is az egész hemzseg a logikai hibáktól. A forgatókönyvet mintha egy 5 éves írta volna, körülbelül annyira életszerű.

Az Alien filmek megalázása

Gyakorlatilag a film teljes cselekménye "életszerűtlen", logikátlan, bugyuta. Érthetetlen számomra, hogy elvileg profi készítő csapat hogyan tud egy ilyen gyenge minőségű munkát letenni az asztalra. Minden normális szakmában egy ilyen munka után az alkalmazottakat egy életre eltiltják a szakmától. Hogyan tarthat még mindig itt Hollywood? Hogy juthatott ide a szakma ennyi évtized után? Teljes katasztrófa. Egyszerre felháborító és sértő, hogy ennyire hülyének nézik az embert ezzel a filmmel. A karakterek úgy viselkednek, ahogy semmilyen épeszű ember nem viselkedne, nem hogy egy kolonizáló űrhajó vérprofi, tapasztalt, sokat megélt legénysége. A teljes történet minden egyes percét szanaszét lehetne alázni, annyira buta, átgondolatlan, kezdő, primitív. A rendezéssel nincs gond, azonban az operatőri munka is szánalmasan gyenge. Egyetlen képkocka, egyetlen jelenleg nem marad meg az emberben, ahogy kilép a moziból, ellentétben pl a Prometheussal, ahol gyönyörűen megkomponált jeleneteket láthattunk, lévén szó közeliekről, vagy akár nagy totálokról. A zene is teljesen felejthető. A színészek teljesen átlagos, csapnivaló, egykaptafára eresztett emberek, egyetlen igazán karakteres sincs köztük. David (Fassbender) talán kivétel, de ő is sokat romlott az előző részhez képest. Katherine Waterstontól pl kinyílik a bicska a zsebemben, már pusztán a nézése is idegesítő. És ezzel sem voltam egyedül. Egy igen népes baráti társasággal néztük meg a filmet tegnap este, és az azt követő pár órás sörözés -és a film szanaszét elemzése- alkalmával ezt külön kb mindenki kiemelte... :) Ezek után nem tudom, hogy mi fog következni, de nagyon úgy néz ki, hogy örökre elkapálták az Alien univerzumot. Kár érte, gyerekkorom óta az egyik kedvenc történetem volt, ami tele volt rejtélyekkel, megválaszolatlan kérdésekkel...

horror | sci-fi | thriller

A galaxis egy távol bolygója felé tartó űrhajó, a Covenant legénysége felfedez egy csodás bolygót, egy eddig ismeretlen Paradicsomot. Ám az új világ igazából sötét és... több»

1