2017.02.05 18:05 e-batta Olvasottság: <100x
0

Elraktározandó film

Újabb film a készletemben, amit elraktározok, és sűrűn elő fogok venni, vagy azért, hogy meghallgassam a dalokat (amelyek nem is annyira sikerültek jól), megcsodáljam Dubait, elnézegessem a ruhákat, vagy szimplán csak azért, hogy teli szájjal röhöghessek.

Farah Khan ismét megcsinálta! A Main Hoon Na és az Om Shanti Om után ismét elérte, hogy egész India csak rá figyeljen, és sorba álljon mozijegyekért (a Tees Maar Khan hatalmas bukása után szüksége is volt erre). Az imdb 5,8-as szavazási rátáját ezúttal nem tudtam komolyan venni, nekem a film a szívem csücske lett. Hogy miért?

Elraktározandó film

- Shah Rukh Khan 50 évesen is gyönyörűen kidolgozott izmait látni fergetegesen koreografált akciójelenet közben

- Boman Irani feneketlen válltáskájából előkerülő új és új dolgokra rácsodálkozni

- Sonu Sood folyamatosan félrehallott szövegelésein nevetni

- Abhishek Bachchan bármikor kidobom a rókát-akcióitól undorodni, és messze földön híres kígyótáncától elképedni

- Vivaan Shah kölyökképétől folyton Justin Bieberre asszociálni

- Deepika Padukone angolfetisizmusától a Hal neve Wandára gondolni

- a felsorolt fiúkat látni balett-tütüben, ahogyan próbálkoznak a pas de deux-vel, a pliével, és spiccbe állnak

- cameoszerepben látni Prabhu Devát, Malaika Arora Khant, Dino Moreát, Sarah Jane Diast, Sajid Khant, Anurag Kashyapot, Vishal Dadlanit (utóbbi kettőt ráadásul titkos homokosként!)

megfizethetetlen! (Minden másra ott a Mastercard.)

A sztori is jó, a kidolgozása is, ahogyan a szereplőket bemutatja Farah Khan, már azért piros pacsi jár, szép lassan építkezik fel a történet, hogy mire összejön a díszes társaság az évszázad rablásához, már kellően motiváltak legyünk mi is arra, hogy nekik drukkoljunk.

Az első egy óra eltelik ezzel, és közben percekig röhögsz olyan jeleneteken, amelyek abszolút jellemzőek Farah humorára, csak neki jutnak eszébe ilyenek. És jó néhány apró utalás hindi filmekre: Daisy Irani játssza Boman Irani anyukáját (csak névrokonok), ugyanazzal a vehemenciával, ahogyan eljátszotta a Shirin Farhad Ki Toh Nikal Padiban. A Don híres mondata, de ezúttal jól kifacsarva, a Dont elkapni, nemcsak egyszerűen nehéz, hanem lehetetlen, csak itt teljesen más környezetben hangzik el. Az ABCD-ből Prabhu Deva és a balettmester is megjelenik, hogy rájöjjenek, reménytelen megtanítani táncolni a fiúkat.

SRK jobban néz ki mint valaha, az se érdekel, ha botoxtól sima a bőre, akkor is sokat izzadhatott súlyzókkal, de megérte, mert többször is megmutatja, hogy még mindig macsó pasi, akitől döglenek a nők. A másik két szépfiú már nem ennyire szerencsés, Sonu Sood hiába jó testű, Boman Irani simán több csajt szed össze, Abhishek Bachchan meg kettős szerepben sem ad ki egy ép karaktert, mert az egyikük egy simaképű gazdag, elkényeztetett ficsúr, a másik pedig olyan tuskó, hogy egyetlen jellemző tulajdonsága: bármikor képes hányni (persze a film során még ez is jól jön!). Amúgy a legtöbbször annyira elmaszkírozták, hogy sokszor fel sem ismertem. Vivaan Shah a joker, aranyos kicsi fiú, jól játszott, és hát Deepika Padukone. Azt már tudjuk az Om Shanti Om óta, hogy SRK-val ők ketten nyerő páros, ez a Chennai Expressben megerősítést nyert, itt sem tudtak hibázni. Pedig talán ha két romantikus jelenet volt a filmben, akkor sokat mondok.

Jackie Shroff megint az ügyeletes gonosz, ezt nem is igazán lehet elrontani, de túl sokat nem kellett töprengenie a szerepén.

Nagyszabású, látványos mozi, részletesen kidolgozott rablási akcióval, amit többször módosítanak, de a film alatt egyszer sem kavarodik bele a rendező, és olyan jól vágták össze, hogy a néző is mindig képben van.

És persze a film végén a stáblista, nem Farah Khan lenne, ha ez is nem lenne különleges, ezúttal táncverseny formájában mutatja be a stábot, és nicsak ki van a legvégén, rögtön Gauri Khan producer után, hát nem más, mint Abram Khan, SRK és Gauri harmadik csemetéje, aki 2013-ban látta meg a napvilágot (egy béranya szülte meg), és ez a bemutatkozó szerepe. Zabálnivaló, ahogy az apjával közösen rázzák a fejüket.

A zene természetesen fantasztikus, a táncok nem különben, pedig SRK-n és Padukonén kívül a többiek annyira nem tudnak táncolni. Na jó, még Bachchan is.

Nálam a film csillagos ötös!

A feliratkészítőnek piros pont jár a félrehallott szövegek rekonstruálása miatt, és fekete pont, mert a glass-t üvegtörésnek fordította napszemüveg helyett :(

akció | vígjáték | zenés

A Happy New Year című akciófilm egy csapat igazi vesztesről szól, akik végül milliók szeretetét nyerik el, amikor megpróbálnak lenyúlni egy vagyont érő gyémántot.

0