2016.09.29 13:42 e-batta Olvasottság: <100x
0

Szociopata

"Ha a tengerpartot látnád,

tudnád, mire gondolok.

Ha hallanád a hullámok szavát,

tudnád, mire gondolok.

Emeld fel a konokság fátylát

és nézz túl az ablakon.

Ha látnál túl a hétköznapokon,

megértenéd, mire gondolok.

Ha úgy hinnél magadban, ahogy én,

az utamon velem jöhetnél.

Ha látnád úgy a színeket, ahogy én,

az utamon velem jöhetnél.

Ha megérintenéd az égboltot,

kívánságod válna valóra.

És akkor, a következő életben,

repülhetnénk együtt talán."


Az IMDB-n közel 30.000 ember szavazata alapján 8,4 %-on áll (ez igen magas érték), az imdb viszonylatában mindenképpen!

A fenti idézet pedig az egyik verse a főszereplő fiúnak, aki a verset apjának mondja el, de ő nem fogja fel, mert tulajdonképpen szociopata. Egy érzelmi nyomorék.

Ahogy lassan kibontakozik a csonka család élete, egyre nyomorúságosabb érzés fogott el. Az apa mindenáron azon van, hogy megtörje a fia akaratát, és egy általa vezérelt robottá alakítsa. Apa helyett "uram" megszólítás dukál neki, és minden reggel versenyezteti őt futásban. Utána délig a vasgyárában robotol, majd délután a műszaki főiskolára jár. Rohan pislákoló lázadása kimerül abban, hogy éjszakánként elköti apja kocsiját, iszik és dorbézol. Hogy mikor alszik, azt nem lehet tudni. De jól bírja a gyűrődést. A fordulat akkor következik be, amikor kisöccse bekerül a kórházba, később kiderül, a fater frusztrált dühében a derékszíjával verte, amikor leesett a lépcsőn. Nálam ez volt az utolsó csepp a pohárban. Rohan viszont észrevétlenül gerincet növeszt, már semmi sem töri meg. Sem az, hogy apja elégeti a novelláit, sem az, hogy megnősül, és öccsét bentlakásos iskolába küldi (6 évesen!), sem az, hogy napi 10 órát dolgoztatja a gyárában, sem az, hogy éjszakára a börtönben hagyja. Rohan felnőtt lett, és már tudja, hogy mit akar elérni az életben.

A legiszonyatosabb alakítás volt, amit valaha is láttam egy szociopatáról. Rohit Roy gondolom éjszakánként aludni sem tudott, hogy egy ilyen szörnyet kell alakítania, de le a kalappal előtte! Mellette a másik nagyszerű alakítás Rajat Barmecháé volt, remélem nem tűnik el a semmiben, mert tinédzserekről nagyon-nagyon ritkán csinálnak filmeket Bollywoodban. Remélem később is megtalálják majd a jó szerepek, és nem lesz elfelejtve. Én szurkolok neki!

0