2017.08.03 20:12 ArpiHajdu és Réci Olvasottság: <100x
0

Fehérek és feketék

A film, ami tele van függetlenségükért harcoló feketékkel, ám a történet mégis inkább egy fehér tinédzserről szól, aki próbálja felkutatni édesanyja múltján keresztül a saját eredettörténetét. A szálak egy nagyon különleges, rózsaszínre festett házhoz vezetnek, amelyben szorgosan készül a méz, s ahol végül a Dakota Fanning által alakított Lily családra lel.

Fanning már egészen fiatalon bizonyította a tehetségét (elég csak a Nevem Sam-re gondolni, amiben remekül asszisztál Sean Penn kiváló szerepléséhez), ebben a szerepben azonban eléggé egysíkú az alakítása, valahogy úgy érzem, hogy minden egyes érzelmet ugyanazzal az arckifejezéssel próbál kifejezni. A casting bár egészen kivételesen sikerült, hiszen a legjobb fekete színésznőket láthatjuk, Alicia Keys-ről például kiderült, hogy nemcsak énekesnőként, hanem színésznőként sem szégyenkezhet, mégis mind Queen Latifah, mind Jennifer Hudson esetében azt érzem, hogy tehetségük nem lett teljes mértékben megmutatva. Sophie Okonedo May szerepében azonban kiemelkedő, s talán az ő története keltette fel leginkább az érdeklődésemet, sajnálatos, hogy nem lett jobban kibontva ez a szál. Ugyanezt a kiaknázatlanságot éreztem az apa karakterénél is, pedig ügyesen elkezdték kirajzolni azt az ambivalenciát, amelyet mind a lánya, mind a felesége iránt viseltetett, látszólag nem szerette Lily-t, ám mégis felkerekedett, hogy megkeresse, s azzal, hogy nem vitte magával a film végén, megteremtett egy élhető jövőt a számára.

Fehérek és feketék

Nagy reményeket fűztem A méhek titkos életéhez, s alapvetően nem csalódtam (ha eltekintek egyes részek és jellemek kidolgozatlanságától). Lassúsága és lélektani vonala ellenére ez egy kellemes film, ami nem ad se túl sokat, se túl keveset.

dráma

Lily hároméves volt, amikor édesanyja meghalt. Apja nem sokat törődik egyetlen lányával, kivéve, ha fenyítésről van szó. Lily egy alkalommal verekedésbe keverik Rosaleen... több»

0