2017.08.17 19:36 ArpiHajdu és Réci Olvasottság: 107x
1

Mostanság szeretem azokat a filmeket, amik tinédzserekkel történnek, akik drámai élethelyzetben vannak. Akadt egy pár jól sikerült darab az elmúlt időszakban (hogy csak a legjobbat említsem: Én, Earl és a csaj, aki meg fog halni).

A Minden, mindenben minden megvolt ahhoz, hogy méltó utódja legyen az elődeinek. Romantika, szimpatikus szereplők, kellő mennyiségű humorral vegyített drámai szituáció: Két tinédzser, akik először ízlelik meg a szerelmet, ám a lány betegsége miatt minden megtett lépés után egyet vissza kell lépniük, hiszen még egyetlen a házon kívül töltött pillanat is az életébe kerülhet. A szereplők kellő szimpátiát keltenek a nézőben, hogy aztán drukkoljunk nekik, hogy sikerüljön. Hogy túléljék. Még a castingba sem lehet igazán belekötni, hiszen Amandla Stenberg és Nick Robinson egyaránt jól funkcionál a karakterében.

Mostanában szeretem azokat a filmeket, amik tinikkel történnek....És szerettem-e a Minden, mindent? NEEEEM!!!!

Úgy érzem ez a film csúnyán átvert. A film végi csavarral, amit még csak nem is azért utáltam, mert túl kiszámítható volt (mint ahogy az általában lenni szokott), hanem azért, mert általa az előtte lezajlott másfél óra gyakorlatilag megsemmisült.

Nem mondom azt, hogy minden ilyen jellegű filmnek tragédiával kell végződnie. Sőt! Az ember a sok érfelvágós hangulatú film között szinte vágyódik a Happy end-re. Na de nem úgy, hogy ilyen csúnyán átdobják a palánkon. Ezzel a gesztussal pedig nem megleptek a film készítői, hanem azt a benyomást keltették, hogy hülyének nézik a kedves mozinézőt.

Miután megtörténik a csavar még maradhatna számunkra az együttérzés az anyával szemben, de a döntését egyszerűen nem tudom máshogy felfogni, mint egy kétségbeesett és önző tettet, amihez egyszerűen nem volt joga, ezáltal pedig totálisan eltaszítja magától a nézőt, a szimpátia minden lehetőségét kiirtva.

Egyszerűen Minden, mindenben csalódtam ebben a filmben! Nagyon-nagy kár érte!

dráma | romantikus

Mi lenne, ha nem léphetnél kapcsolatba a külvilággal? Sosem érezhetnéd a friss szellőt, az arcod nem fürödhetne a napfény melegében… és nem csókolhatod meg a szomszéd fiút?... több»

1