2016.02.29 21:32 rbernadett Olvasottság: <100x
0

Papírforma

Mivel manapság a legtöbb Oscar-díjátadás elég egy kaptafára épül nem tudom, hogy mi alapján is lehetne különbséget tenni színvonal és színvonal között az évek tekintetében. Az én véleményem szerint ez egy erős 3-as átadó volt.


Papírforma

Jó pontok: közvetítette a mindenki számára elérhető Magyar Televízió (nem az Akadémia érdeme), jó volt a szinkron tolmács (nem az Akadémia érdeme), megható volt a megemlékezős rész (mindig az), nyert Leo, Ennio és a nyert a Saul fia!


Rossz pontok: nem szeretem Chris Rock házigazdaként, mert nekem nem vicces és zavar a hangja. Egy idő után már nem volt vicces, hogy folyamatosan felhozták ezt a rasszista botrányt vicc szintjén, ami az Oscart körüllengte idén. Jött a papírforma szinte minden kategóriában, ami egy kicsit unalmassá teszi a műsort. Rosszak voltak a betétdalok, amik fontos szórakoztató részét teszik ki a show-nak, tehát nagyon nem mindegy. A végén sietni kellett...megint.


Ez a gála a papírformát hozta, úgy is mondhatnám, hogy szinte borítékolható volt, hogy mindenki kap egy kicsit a tortából. Örülhetnék is annak, hogy eltaláltam a nyerteseket, de inkább elkeserít, mert ez azt jelenti, hogy az Akadémia még mindig kiszámítható, ami azért vicces, mert több, mint 6000 tagja van, ami annyit tesz, hogy több, mint 6000 filmes szakember gondolkodását ismerjük.

Évekig az a rendező nyerte a díjat, aki végül a legjobb filmet is jegyezte, éppen ezért, már szinte felesleges is volt megvárni a "Legjobb rendező" átadása után a "Legjobb film" kategóriár, mert mindenki tudta, hogy ki fog nyerni. Ezen az Akadémia fordított egy pár éve és elkezdte a "káposzta is megmaradjon és a kecske is jól lakjon" elvet vallani, ezért ha nem tud dönteni két film között, az egyik filmes díjat kapja a rendező a másikat a film. Most sem történt ez másként. Lehetett tudni, hogy a Spotlight témája annyira erős, hogy nyernie kell. Nem azért, mert jó a film, hanem, mert fontos a téma. Lehetett tudni, hogy Leo díjat fog kapni, holott nem alakít nagyot, sőt a film is ellentmondásos, de kell, mert már mindenki alig várta, hogy díjazhassa.

A Room női főszereplőjének csak Cate Blanchett rezegtette meg a lécét, de mivel nem is olyan régen kapott már díjat és annyira még nem öreg, ezért nem akartak neki még egyet adni. A férfi mellékszereplő díja meglepetés, azt nem tagadom, azt hittem Sly megkapja, hiszen mégis egy legenda és az már szinte biztos, hogy ő aztán tényleg nem lesz még egyszer ennyire a díj közelében, de ne legyen igazam!

Technikai díjak, hát persze, hogy a Mad Max! Ha már jelölték a legnagyobb díj kategóriában, akkor egyértelművé vált, hogy tetszett az Akadémiának, tehát kellett, hogy díjat kapjon. Legyünk őszinték, nem is volt az olyan rossz!

Egy szó, mint száz. Papírforma.

0