2018.01.12 15:46 Artemisia Olvasottság: <100x
4

Amikor minden átértékelődik

A drámai szálak jó lehetőségeket rejtenek, ezeket jobban ki kellett volna aknázni, pl.: az érzékeny lelkivilágú Lucy felismerte, hogy nincs szüksége az "érzelmi analfabéták" helyeslésére ahhoz,hogy megvalósítsa önmagát, a túra végén mégis egy kínos szexjelenetben oldódik fel a belső konfliktusa. A néhány hiányossága persze nem jelenti azt, hogy nincs tartalma és tanulsága a filmnek. 6 elszakadt, mára saját életét felépítő és elő régi barát, akiket(ahogy az egyik karakter is rámutat) csak a kötelező formaságok tartanak már össze, újra meghívást kap egy közös túrára,melynek kezdetben kényszeredetten tesznek eleget. Az út felszínre hozza a köztük lévő, évek óta elnyomott vagy épp éleződő konfliktusokat és próbára teszi mindannyiuk barátságát, hűségét.

A felhalmozódott feszültség kiütközik,átrendeződnek a viszonyok, megdőlnek az évek óta mesterségesen fenntartott gátak. Azonban történik egy baleset, és mindannyian átértékelik az egymáshoz és az élet más területeihez fűződő viszonyukat,vagyis végül is eléri a célját a közös kirándulás,hiszen új emberekként távoznak, később pedig helyreáll a régi barátok közötti harmónia, rátalálnak önmagukra,új élet kezdenek és újra élvezik egymás társaságát,megtanulták értékelni egymást. Ha megnézzük a kezdő helyzetet és a végkifejletet nem lehet nem észrevenni,hogy mekkora utat tettek meg a karakterek a film eleje és vége között,mekkora fejlődésen mentek keresztül. Bár kicsit a konklúzió kicsit klisés, mindenképp megéri megnézni a filmet, hiszen a fejlődéshez vezető út remek szórakozást nyújt, tele van vicces helyzetekkel,kacagtató poénokkal,hiszen a Csúnyán szép az élet elsősorban vígjáték és nem is a rossz fajtából, bár kell némi ráhangolódás hozzá.

Amikor minden átértékelődik

A hangulat alapvetően vidám, a környezet pedig nagyon szép.

dráma | vígjáték

Három barátnő, barátaikkal egyetemben egy hegyi kalandtúrára indul. Nem is sejtik, hogy a számos vicces szituáció és a bátorságukat, hűségüket próbára tevő kalandok egész... több»

4