2017.09.26 20:09 ArpiHajdu és Réci Olvasottság: <100x
1

Ó, anyám, ez kínos!

Na, ez a film több, mint kínos. S mi még moziban akartuk megnézni annak idején, utólag nagyon örülök, hogy nem tettük.

Goldie Hawn egy igazi színész legenda, aki karrierje csúcsán maga volt a csupa nagybetűs KOMIKA. Számos filmjében bizonyította ezt: bár nekem az abszolút kedvenc a Kurt Russell-lel közös A vasmacska kölykei. Fénye még a mai napig nem hunyt ki teljesen, de sajnos a túlzásba vitt plasztikai műtétek sokat rontanak a filmélményen is, ugyanis kedvenc nevettetőnk mimikája nem a régi.

Ó, anyám, ez kínos!

Amy Schumer pedig határozottan arra hajt, hogy ő legyen Hollywood ügyeletes KOMIKÁJA, ám engem eddig erről egyáltalán nem tudott meggyőzni, már a sokak által az egekig magasztalt Kész katasztrófán sem tudtam igazán szórakozni, az Ó, anyám pedig határozottan rosszul sikerült. Maradjunk annyiban, hogy stand-uposként jól tud működni, de a filmes vígjátékszínésznői kvalitásain még mindig van mit csiszolni.

A történet egy az egyben úgy indul, mint A nászút anyámmal című film, amelyet egy időben az egyik Tv csatorna orrba-szájba vetített: harmincas nő csalódik a szerelemben, s mivel a nagy Ő-vel szervezett nyaralást már nincs idő visszamondani, a barátai meg éppen tesznek a fejére, nem marad más választása, mint elhívni anyut, akivel az út végére minden rejtett vagy ki nem mondott problémájuk megoldódik és puszipajtásokként térnek haza. Az Ó, anyám esetében azonban ez a sztori még kiegészül némi emberrablással, na meg dzsungelben való meneküléssel és bohóckodással, ami sajnos beleesik a klasszikus csapdába: az egész inkább kínos, mint vicces. A teljes mélypont a bélféreg kiűzése szájon át – na, itt erősen gondolkodtam rajta, hogy feladom, amit csak azért nem tettem, mert nem szeretek filmet félbehagyni.

Itt bizony jó erénynek számít, hogy a komplett film még másfél óra sincs. És még egy dolog: miért kellett szegény Joan Cusacket egy néma ex-kommandós (!) szerepbe kényszeríteni? Ha a vicc kedvéért, akkor ez nem jött be, mint oly sok más sem ebben az alkotásban. Sajna ez egy rossz vígjáték lett, egy vidám vasárnap esti filmet akartunk látni, erre a fejünket fogtuk az egyre csak lefelé konvergáló színvonaltól.

61 Ó, anyám!  (2017)

akció | kaland | vígjáték

Emilyt (Amy Schumer) kirúgja a pasija, ő meg azt hiszi, hogy összedőlt a világ. Pedig a világ csak ezután dől össze: ugyanis a pár éppen egzotikus vakációra indult volna, és a... több»

1