Játssz egy Xiaomi Note-ért! · Ajándék mozijegy minden felhasználónknak! Több info itt » Login  
66

Ó, anyám!

(Snatched )
 
ArpiHajdu és Réci  2017. 09. 26. 20:09

Na, ez a film több, mint kínos. S mi még moziban akartuk megnézni annak idején, utólag nagyon örülök, hogy nem tettük. Goldie Hawn egy igazi színész legenda, aki karrierje csúcsán maga volt a csupa nagybetűs KOMIKA. Számos filmjében bizonyította ezt: bár nekem az abszolút kedvenc a Kurt Russell-lel közös A vasmacska kölykei. Fénye még a mai napig nem hunyt ki teljesen, de sajnos a túlzásba vitt plasztikai műtétek sokat rontanak a filmélményen is, ugyanis kedvenc nevettetőnk mimikája nem a régi. Amy Schumer pedig határozottan arra hajt, hogy ő legyen Hollywood ügyeletes KOMIKÁJA, ám engem eddig erről egyáltalán nem tudott meggyőzni, már a sokak által az egekig magasztalt Kész katasztrófán sem tudtam igazán szórakozni, az Ó, anyám pedig határozottan rosszul sikerült. Maradjunk annyiban, hogy stand-uposként jól tud működni, de a filmes vígjátékszínésznői kvalitásain még mindig van mit csiszolni. A történet egy az egyben úgy indul, mint A nászút anyámmal című film, amelyet egy időben az egyik Tv csatorna orrba-szájba vetített: harmincas nő csalódik a szerelemben, s mivel a nagy Ő-vel szervezett nyaralást már nincs idő visszamondani, a barátai meg éppen tesznek a fejére, nem marad más választása, mint elhívni anyut, akivel az út végére minden rejtett vagy ki nem mondott problémájuk megoldódik és puszipajtásokként térnek haza. Az Ó, anyám esetében azonban ez a sztori még kiegészül némi emberrablással, na meg dzsungelben való meneküléssel és bohóckodással, ami sajnos beleesik a klasszikus csapdába: az egész inkább kínos, mint vicces. A teljes mélypont a bélféreg kiűzése szájon át – na, itt erősen gondolkodtam rajta, hogy feladom, amit csak azért nem tettem, mert nem szeretek filmet félbehagyni. Itt bizony jó erénynek számít, hogy a komplett film még másfél óra sincs. És még egy dolog: miért kellett szegény Joan Cusacket egy néma ex-kommandós (!) szerepbe kényszeríteni? Ha a vicc kedvéért, akkor ez nem jött be, mint oly sok más sem ebben az alkotásban. Sajna ez egy rossz vígjáték lett, egy vidám vasárnap esti filmet akartunk látni, erre a fejünket fogtuk az egyre csak lefelé konvergáló színvonaltól.

 
Berto49  2017. 09. 06. 19:14

Aranka 15 év elteltével 71 éves korában visszatért! Egész biztosan a rengeteg plasztikázás miatt elfogyott a pénze, de az a rengeteg pénz mind veszendőbe ment, mert úgy néz ki, mint akinek szétbombázták az arcát és puzzle darabokból rakták össze. Egy széles mosolyt sem tud megengedni magának, mert akkor az egész feje szétrepedne. Az is érdekes, hogy milyen partnert választott magának. Melissa McCarthynál egy parányinál elviselhetőbb luvnyát, Amy Shumert. A stand up komikából színésznővé(?) avanzsált nőszemély fizikai megjelenésével, és trágár beszólásaival röpke percek alatt előkelő helyezést ért el magának a „tilos megnézni azt a filmet, amiben játszik” listámon. Nehezen lehet ízléstelenségben alulmúlni ezt a förmedvényt, elég csak a bélgilisztás jelenetre visszagondolni. Egy nagy átverést is meg kell említeni; Ecuadort emlegetik a nyaralás színtereként, de Hawaii volt a forgatás helyszíne.

 
SzFa  2017. 09. 13. 09:42

Nekem nagyon tetszett a film, azért négy csillag, mert szerintem egyszer elég megnézni, mert utána ismerjük a poénokat és annyira nem jók a poénok. A cselekmény kiszámítható, de még így is jó. Sokat nevettem rajta, egy fárasztó nap utána felüdülés a film. Habár amikor a lányból kiszedték azt az élősködőt az számomra már kicsit sok. 5/4 csillag

 
vivikejencikelara  2017. 05. 23. 13:17

Vicces film. Ennyi amit tudnék rá mondani. Szereplőktől többet vártam. Amíg néztem lekötött a film , de talán többször nem nézném meg. Ezért csak 4 csillag.

 
T.Andras  2017. 08. 27. 22:02

Nem tudom, hogy a filmet értékelik e alul az emberek, vagy én néztem meg nagyon jó hangulatomban (valószínűleg az utóbbi), de szerintem nem volt olyan rossz, amennyire a kritika lehúzza. Sőt én nagyon is jól szórakoztam rajta, még ha együgyű is volt olykor.

Goldie Hawn
Amy Schumer
Amy Schumer
Goldie Hawn
Amy Schumer
Goldie Hawn
Tom Bateman
Amy Schumer
Christopher Meloni
Goldie Hawn
Amy Schumer
Goldie Hawn
Amy Schumer
Goldie Hawn
Goldie Hawn
Kate Hudson
Kate Hudson
Goldie Hawn
Kurt Russell
Amy Schumer
Goldie Hawn
Amy Schumer
Goldie Hawn
Amy Schumer
Goldie Hawn
Jonathan Levine
Amy Schumer
Amy Schumer
Goldie Hawn
Amy Schumer
Kurt Russell
Goldie Hawn
Goldie Hawn
Amy Schumer
Jonathan Levine
Paul Feig
Amy Schumer
Goldie Hawn
Amy Schumer
Goldie Hawn
Goldie Hawn
Jonathan Levine
Wanda Sykes
Amy Schumer
Joan Cusack
Amy Schumer
Amy Schumer
Goldie Hawn
Amy Schumer
Goldie Hawn
Óscar Jaenada
Amy Schumer
VOX.hu - Ó, anyám!
Goldie Hawn nagy visszatérésének szánták ezt a filmet, de inkább Pogány Juditra fogunk belőle emlékezni. 55/100
 

A film stúdió vezetői nem rajongtak az ötletért, hogy Goldie Hawn kapja meg a szerepet. Kolléganője, Amy Schumer azonban megfenyegette őket, hogy ő is szakít a projekttel, ha nem szerződtetik le Hawn-t.

(ArpiHajdu és Réci)
 

A hawaii forgatási helyszínen Amy Schumer és egyik szereplőtársa, Wanda Sykes jótékonysági fellépést tartottak.

(ArpiHajdu és Réci)
 

Goldie Hawn a forgatáson párkapcsolati tanácsokat is adott fiatal kolléganőjének, Amy Schumernek. A tapaszalt színésznő állítólag azt a tanácsot adta neki, hogy: „Akarni kell, hogy együtt maradjatok. Ha mindketten akarjátok, menni fog.” (IC Press)

(hp)


  Előzetes A film adatlapja
Ez az oldal sütiket (cookies) használ. A honlapon való további böngészéssel Ön hozzájárul ezek használatához. Bővebben itt.