2016.01.17 00:35 Curacao86 Olvasottság: <100x
0

Megérdemlik...

Az első része legalább egységesen felépített film volt, bár elég kis plusz infót kaptunk a film végén azzal kapcsolatban, hogy miért jött létre az Útvesztő. Ez a 2-dik fejezet eléggé részekre volt tagolva és sokszor, főleg az "ijesztegetős" és azt megelőző sejtető, sejtelmes részek eléggé hatásvadász módon voltak megcsinálva.


Megérdemlik...

Hiába nem éreztem azt, hogy most ebből ez, majd az és a leges legvégén ez lesz, összességében pár jelenet részlettől eltekintve túlságosan kiszámítható. Azt pedig, hogy a főhőst (Thomas) szinte krisztusi magasságokba emelik a "jók" és a "rosszak" is a filmben túlzás.


Viszont kicsit úgy éreztem, hogy a filmkészítők, Thomas kivételével, a többi gyerekkel együtt a naivitásuk (és butaságuk) miatt engem, a nézőt is megpróbálják totál hülyének nézni. Túléltek egy "borzalmas játékot" és utána egyszerűen elhiszik, hogy minden az ő kedvükért történik és úgy lesz jó, ahogy kapják? - Igen, az említett jelzőt idézőjelbe tettem, mert még az első és második film sem érhet fel ahhoz, ami pl. "Az éhezők viadala" bármelyik arénájában történt.


Összességében minden gyerek megérdemelte a sorsát, ha vannak annyira hülyék, hogy a kivételektől eltekintve senki nem gyanakodott semmire. Ez leginkább az író hibája, aki a könyvet papírra vetette.


A film címének semmi köze magához a filmhez, nincs is szó benne semmilyen próbáról. Persze túl kell élniük a kietlen, sivatagos területet, pusztaságot, de ezen kívül semmi.


A legvége pedig giccses és gyenge. Tehát csak elpocsékolt, néhol túlzóan rémisztőnek beállítani próbált, hatásvadász összevisszaság. Aki teheti csak a könyvet olvassa el, vagy azt se, de NE nézze meg egyik filmet sem!!!

akció | sci-fi | thriller

Thomas minden álma az volt, hogy kijusson az Útvesztőből - ettől remélte a megérdemelt szabadságot és nyugalmat. Azonban a kanyargós és veszélyes utakon túljutva szembesül a... több»

0