2017.10.14 15:01 ArpiHajdu és Réci Olvasottság: <100x
0

Jobbfajta popcorn-mozi

Hát nem is tudom. Szeretjük a kémfilmeket, vannak köztük nagyon jók és nagyon rosszak (mint általában az összes zsánerben), de az egyszer biztos, hogy az ilyen típusú filmek a leginkább bevett klisék mentén mozognak: jó fiúk, ördögi gonosztevő, világmegmentés, árulás, a nagy akciózás közepette egy kis lamour, egy pillanatra úgy tűnik, hogy a főhős elbukik, ám aztán mégsem, s végül minden és mindenki happy. Ebbe a tekintetben a Kingsman – A titkos szolgálat sem ad újat, de abban viszont elévülhetetlen érdemei vannak, hogy bizonyos pontjaiban maximálisan kiszolgálja az érdekeket: pörgős akciójelenetek, szerethető karakterek, karikatúraszerű gonosz (Samuel L. Jackson, akit manapság szinte minden második filmben feltűnik, vagy csak nekem tűnik úgy? Michael Caine-nel ugyanez a helyzet). Na és persze megint egy nő verekedik gonoszunk helyett, méghozzá nem is akármilyen stílusban, persze éles pengékkel a lába helyén nem olyan nagyon nehéz…

Töki szerepében az általam nagyon kedvelt Taron Egerton újfent nagyon jó (bár a legjobb szerepe szerintem még mindig az Eddie, a sas főszerepe), egyaránt jól áll neki a brit alsóosztálybeli suttyó figura, s az elegáns titkos ügynökös gúnya. Rajta, illetve a korábban említett Samuel L. Jacksonon kívül (mondjuk utóbbinál nem értettem, hogy miért jó az, hogy selypít) pedig itt van nekünk Colin Firth is, aki a korábban megismert „nagyon úri angol” karaktereivel (A király beszéde, Büszkeség és balítélet) megy szembe. Jó persze itt is megmarad az úriember figura, de közben meg rendesen szét tudja verni a rosszfiúk hátsóját, ha arra van szükség, az a vérgőzös leszámolás a templomban, na az pedig tényleg nem volt semmi. De azért egy jó kis kémfilmes sztoriból nem hiányozhat a kiképzés (ez is tartogat egy-két érdekes megoldást) és az árulás sem (Spoiler! Hát persze, hogy a kiképzés alatt riválisként funkcionáló srác lesz az Spoiler!). Na és a végén a tanulság: ha Töki megmenti a világot, csinálhatja seggbe is. Ez aztán a motiváció, kérem szépen!A vége jelenet pedig a tűzijáték-szerűen szétrobbanó fejekkel- tuti befutó.

Jobbfajta popcorn-mozi

Szóval igen: a Kingsman első része egy látványos, vicces, szórakoztató mozi, amolyan vicces/trágár James Bond parafrázis, amellyel el lehet szórakozni, de az a „coolság” nem mindig jött át. De ami a legfontosabb: tud szórakoztatni, méghozzá nagyon. Amolyan igazi popcorn-mozi, de a jobbik fajtából. Közelít a négy csillaghoz!

akció | kaland | thriller | vígjáték

Tökire rájár a rúd. Az iskolából eltanácsolják, édesanyja lakásában tengődik, és munka helyett veszélyes ügyekbe keveredik. Egy nap a sittre kerül, és felhívja a... több»

0