2017.04.08 19:41 ArpiHajdu és Réci Olvasottság: 147x
0

Jó kis sorozat

Mindezidáig még nem vetettem bele magam a minisorozatok világába, de a Hatalmas kis hazugságok mégsem hagyott nyugodni. Ilyen szereplőgárdával azért elég jó esélyekkel indult, s szerencsére nem is kellett csalódnom benne. A történet már a legelejétől kezdve sem árul zsákbamacsát, pontosan tudjuk ugyanis, hogy gyilkosság történt, a dolog érdekessége azonban abban rejlik, hogy némileg áthágva a krimik szabályát, nemcsak azt fedi rejtély, hogy ki a gyilkos, hanem azt is, hogy ki az áldozat. A tanúvallomásokat hanyagul be-bevágva pedig szépen lassan felgöngyölödik a történet és maga a bűntény is.

Sok korábbi sorozat elemeiből építkezik, talán a legközelebb a Született feleségekhez éreztem, hiszen bőven van benne feszültség, titkok, szenvedélyek, s mindez kisvárosi légkörrel és családanyákkal vegyül, akiknek ebben az esetben is van bőven szabadidejük arra, hogy kellően kibeszéljék szomszédaik ügyes bajos dolgait. S persze ott vannak a felszínen tökéletes nők, akik ülnek a tökéletes házukban, a tökéletes férjeikkel és még annál is tökéletesebb gyerekeikkel, egészen addig, amíg egyszer ki nem derül, hogy mégsem olyan makulátlan az ábra. A felnőttek zűrös életét pedig miniben szimbolizálja az, ahogy a gyerekeik az iskolában viselkednek. A színészek mindegyike hozzáadta a tőlük megszokott karakterjelleget, Nicole Kidman a hűvös szépséget, Reese Witherspoon a levakarhatatlant, Shailene Woodley pedig a titokzatos kissé flegma fital anyát.

Jó kis sorozat

Mellettük pedig Laura Dern, a férfiak és természetesen a gyerekek. Ami a karaktereket illeti, ebben a sorozatban szerintem mindenki a helyén van. A tartalommal sincsen semmi baj, van ebben bajos tini, családon belüli-, és iskolai erőszak, megcsalás, intrika...Egyetlen negatívumot említenék, a záró epizódot: én ugyanis kicsit nagyobb csattanást, nagyobb fordulatot vártam a végére, de azért még így is egészen a legvégéig fenntartotta a figyelmemet. Csak ajánlani tudom, akár egy hosszú és izgalmas éjszaka alatt végig lehet nézni az egészet.

dráma | krimi | misztikus

A sorozat főhőse három anyuka, akiknek tökéletesnek tűnő középosztálybeli életük sötét titkokat rejt. Gyermekeik most kezdik első tanévüket, életük látszólag... több»

0