2017.10.07 17:56 ArpiHajdu és Réci Olvasottság: <100x
0

Judd Apatow-tól jobbat vártam

Judd Apatow összehozott már egy pár jól sikerült vígjátékot (Felkoppintva, 40 éves szűz, 40 és annyi), így sokat vártam a Kész katasztrófától is. Főleg azok után, hogy mostanában a csapból is Amy Schumer folyik (akit ebben a filmben na, hogy hívnak? Amy-nek...mennyire elcsépelt már...).

Ennek ellenére, mikor először láttam a filmet, határozottan nem tetszett, a főszereplő egyszerűen annyira szánalmas, hogy nehéz vele azonosulni, a poénok tekintetében egyáltalán nem hoz többet, mint az unásig ismételt romkomok, Schumer pedig szerintem teljesen természetellenesen próbál viccesnek hatni, de ez legtöbb esetben vagy nem jön neki össze, vagy teljesen alpári lesz - ez pedig Melissa McCarthy után már egyáltalán nem hat az újdonság erejével.

Judd Apatow-tól jobbat vártam

Az Amy által megformált !Amy! a történet szerint a mának él, összeszedi az esze semmi, fogd meg jól típusú pasikat, akikkel beszélgetni nem kell (illetve nem is lehet, mivel nem éppen IQ fighterek), majd aztán nagyon meglepődik, amikor összefut egy olyan izompacsirtával, akinek egészen véletlenül még érzelmei is vannak. Rövid úton leépíti a csávót, majd megkap egy számára teljesen érdektelen munkát, nevezetesen, hogy írjon cikket egy sport orvosról, akinek napi munkája abból áll, hogy LeBron James-eket állít pályára... innen pedig könnyű szerrel ki lehet találni, hogy a végeredmény nemcsak egy cikk lesz, hanem szerelem. Aztán persze ezt is elszúrja míg végül odaáig süllyed, hogy egy tizenéves gyakornokkal próbál kufircolni...Aztán se szerelem, se munka. Na ebből kell valahogy kikecmeregnie...

Mikor másodjára erőt vettem magamon, hogy újranézzem már több pozitívumot láttam benne, mondjuk ezek a film szempontjából teljesen érdektelen semmiségek (pl. Tilda Swinton még soha nem nézett ilyen jól ki, mint a Kész katasztrófában, az idős bácsi az öregek otthonában, akinek mindig van egy oda nem illő beszólása, vagy éppen a zárójelenetben a vagány szurkolói tánc). Valószínűleg nem hátrány, ha a film a megfelelő pillanatában találja meg az embert. Lényeg a lényeg: ez a film nem jó, s csupán annak köszönheti, hogy jobb osztályzatot kap, hogy a második megnézéskor vevő voltam a poénjaira. Csak úgy, mert olyan kedvem volt!

dráma | romantikus | vígjáték

Egy karrierista, az elköteleződéstől rettegő nő egész életét abban a hitben élte, hogy a monogámia nem működőképes. Azonban amikor feltűnik a színen a jófiú, a nőnek... több»

0