2018.04.28 12:33 XETH Olvasottság: 308x
0

Megosztó rétegfilm

Véletlenül bukkantam erre a filmre, és az előzetese sugallta nekem, hogy ezt mindenképp látnom kell. És az a vicces, hogy nem a trailer-ben bemutatott cselekmény, hanem az alatta futó hipnotikus zene volt az, ami belefurakodott az elmémbe. Ez a hipnotikus élmény pedig végig jelen volt a film nézése közben is. Pedig sok esetben nem tudtam hova tenni a cselekményt, csak néztem, hogy most ez miért van? kellett egy két nap, míg feldolgoztam az élményt.

A filmről azt kell, hogy mondjam, rendkívül megosztó. Független film lévén, gondolom nem az a célja, hogy minél több embernek "megfeleljen", hanem aki erre fogékony és elég nyitott, az gondolkodjon el rajta, hová is tarthatunk éppen, mint emberiség. Mert hát bármi megtörténhet. Szóval ne azt várja a kedves néző, hogy horror besorolás lévén brutális vérengzésben lesz része, persze vannak benne durva jelenetek, de nem az a tipikus horror film. A mozi cirka 80 százalékában párbeszédek sincsenek, a látvány, az arcjáték és a testbeszéd az, ami főszerepet kap. Jason Momoa szerintem ügyesen hozza a karakterét, hiába "negatív és elutasítandó" életmódot folytat, kvázi ő a rosszfiú a filmben, mégsem lehet annyira határozottan meghúzni egy vonalat, hogy ő egy rossz ember. karaktere már nem olyan egyértelmű, onnantól kezdve, hogy bekerült a "selejtesek" világába, maga sem tudja, mihez kezdjen az életével. Jim Carrey, mint a bevásárlókocsit tologató magányos farkas mókás figura, és Keanu Reeves, aki a "The Dream" a filmben, aki ki tudta használni ilyen nyomorult közegben is, hogy az emberek felnézzenek rá és bálványként tiszteljék, megadja nekik a "cirkuszt" és "kenyeret" jelen esetben drog formájában, hogy egy időre elfelejtsék, milyen jelentéktelen és céltalan az életük, ügyes húzás részéről, és én azt a következtetést vontam le, hogy az emberek nem tanulnak semmiből. Kaptak egy szomorú új világot, és ugyanarra az alapokra építették föl, ami eddig is korcs volt. Szóval van mondanivalója a filmnek, ha valaki veszi a fáradságot, hogy elgondolkodjon a látottakon. Semmit nem magyaráz meg, rág a szánkba, csak belecsöppenünk egy világba, amit nekünk kel feldolgoznunk, mi is ez valójában. A zenék benne baromi találóak, abban nincs semmi kivetni valóm. Mindez szubjektív vélemény. Rétegfilm, annak viszont tökéletes. 5/4

dráma | horror | romantikus | sci-fi

A The Bad Batch egy negatív jövőképet vetít elénk. A történet helyszíne a sivár texasi pusztaság, ahol vademberek egy csoportja alkot furcsa közösséget.

0