Játssz egy iPad-ért! · Keressük a nap véleményíróját! Nyerj mozijegyet minden nap! · Fórum (új!) Login  
66
Filmadatlap
 
24
Szereplők
2
Vélemények
9
Képek
5
Videók
The Bad Batch
 
XETH   2018. 04. 28.

Véletlenül bukkantam erre a filmre, és az előzetese sugallta nekem, hogy ezt mindenképp látnom kell. És az a vicces, hogy nem a trailer-ben bemutatott cselekmény, hanem az alatta futó hipnotikus zene volt az, ami belefurakodott az elmémbe. Ez a hipnotikus élmény pedig végig jelen volt a film nézése közben is. Pedig sok esetben nem tudtam hova tenni a cselekményt, csak néztem, hogy most ez miért van? kellett egy két nap, míg feldolgoztam az élményt. A filmről azt kell, hogy mondjam, rendkívül megosztó. Független film lévén, gondolom nem az a célja, hogy minél több embernek "megfeleljen", hanem aki erre fogékony és elég nyitott, az gondolkodjon el rajta, hová is tarthatunk éppen, mint emberiség. Mert hát bármi megtörténhet. Szóval ne azt várja a kedves néző, hogy horror besorolás lévén brutális vérengzésben lesz része, persze vannak benne durva jelenetek, de nem az a tipikus horror film. A mozi cirka 80 százalékában párbeszédek sincsenek, a látvány, az arcjáték és a testbeszéd az, ami főszerepet kap. Jason Momoa szerintem ügyesen hozza a karakterét, hiába "negatív és elutasítandó" életmódot folytat, kvázi ő a rosszfiú a filmben, mégsem lehet annyira határozottan meghúzni egy vonalat, hogy ő egy rossz ember. Suki Waterhouse karaktere már nem olyan egyértelmű, onnantól kezdve, hogy bekerült a "selejtesek" világába, maga sem tudja, mihez kezdjen az életével. Jim Carrey, mint a bevásárlókocsit tologató magányos farkas mókás figura, és Keanu Reeves, aki a "The Dream" a filmben, aki ki tudta használni ilyen nyomorult közegben is, hogy az emberek felnézzenek rá és bálványként tiszteljék, megadja nekik a "cirkuszt" és "kenyeret" jelen esetben drog formájában, hogy egy időre elfelejtsék, milyen jelentéktelen és céltalan az életük, ügyes húzás részéről, és én azt a következtetést vontam le, hogy az emberek nem tanulnak semmiből. Kaptak egy szomorú új világot, és ugyanarra az alapokra építették föl, ami eddig is korcs volt. Szóval van mondanivalója a filmnek, ha valaki veszi a fáradságot, hogy elgondolkodjon a látottakon. Semmit nem magyaráz meg, rág a szánkba, csak belecsöppenünk egy világba, amit nekünk kel feldolgoznunk, mi is ez valójában. A zenék benne baromi találóak, abban nincs semmi kivetni valóm. Mindez szubjektív vélemény. Rétegfilm, annak viszont tökéletes. 5/4

 
Syracuse   2017. 11. 24.

Jason Momoát nem igazán bírom, szerintem színésznek nem túl jó. Szerencsére túl sok vizet itt sem zavart a játéka, Suki Waterhouse ebből a szempontból elviszi a hátán az egészet. Maga a film elég érdekes, senki ne várjon vérengzést, vagy hatalmas akciókat, ez egy függetlenfilm (gyk: művészfilm, de utálom ezt a kifejezést), úgy is kell kezelni. Aki bírja az elszállósabb, gondolkodásba ejtő alkotásokat, az itt sem fog csalódni.

Jason Momoa
Suki Waterhouse
Suki Waterhouse
Keanu Reeves
Keanu Reeves
Suki Waterhouse
Keanu Reeves
Suki Waterhouse
Suki Waterhouse
Jason Momoa
Suki Waterhouse
 
A kritikus-kedvenc rendezőnő második filmjében már csak árnyéka önmagának. 5,5/10 több»
 
Nos, így a végszóhoz közeledve már csak a pontszám megállapítása van hátra. Ahogy soraimból kitűnik, engem egyértelműen lenyűgözött a The Bad Batch című szimbolikus-hipnotikus alkotás. 8,5/10 több»
Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.