2018.04.28 12:40 Adepto Olvasottság: 134x
0

A fiamért bármit!

Denzel Washington egy apát játszik, akinek a kisfiáról kiderül, hogy sürgős szívátültetésre van szüksége. Hogy a célját elérje, azaz a kisfiát ne küldjék haza - tulajdonképpen meghalni - miután nem tudják fizetni a kezelés költségeit, pisztollyal megy be a kórházba. Rendkívül érzékletes volt, ahogy felépítették az idáig vezető útját, hiszen látjuk mi mindent próbált meg és milyen érdektelenségekkel kellett sokszor szembesülnie. Végigvisz a rendező a karakter kálváriáján, ami erre a kétségbeesett döntésre juttatja. Ott sem engedik el a kezünket, miután bejut a kórházba. Sőt még inkább felkavaró és elgondolkodtató pillanatokat élünk át a túszokkal együtt. Denzel Washington alakítása a kezdetektől fogva egészen magával ragadó ebben a filmben is. Amikor a Johhny Q-t megnéztem, több alkotását is láttam rövid időn belül, de ez volt az egyik legkiemelkedőbb!

SPOILER: Volt egy jelenet, ami nekem nem tetszett. A felesége amikor felhívja Johnny Q-t, nem mondja el a jó hírt? Hogy van donor szív a kisfiuknak? Ugyan már? Ezután jön, amikor az apa majdnem lelövi magát, hogy megmentse a fiát. Hihetetlen erős jelenet es egy olyan döntés, ami felfoghatatlan, de így egy kicsit elvonja a hívás a figyelmet erről, ezt kihagytam volna. Vagy valahogy máshogy oldottam volna meg.

A fiamért bármit!

SPOILER VÉGE

A film végén hallhatjuk hogy a történettel fel akarták hívni a figyelmet az amerikai egészségügy katasztrofális helyzetére és egyúttal bírálni is a működését. És hogy a valóságban is megtörtént hasonló eset? Döbbenetes! Elgondolkodtat arról is, hogy vajon hasonló helyzetben mi mit tennénk?

dráma | krimi | thriller

John Quincy Archibald (Denzel Washington) fia, Michael (Daniel E. Smith) hirtelen összeesik, miközben baseballozik a barátaival. John gyorsan a kórházba siet a fiával, ahol azzal kell... több»

0