2018.04.29 19:42 TomÁcs Olvasottság: <100x
0

Közhelyes szellemes történetként indul...

Az előzetes alapján az ember egy közhelyes szellemes történetet vár, amiből ezerszám gyártanak évente. A kezdésben ez meg is van. Meg nem értett tini, testvér, anyuka egy öreg és titokzatos házba költözik. Út közben feltűnik egy rejtélyes autó.

A benzinkúton olvasott újságcikk, amely előrevetíti a jövőt. Pipa. Nagyon hamar beindult a történet, már 10 perc múlva hangos sikolyok és szaladgálás. Tényleg egy szokványos horrorfilm látszatát keltette eddig.

Közhelyes szellemes történetként indul...

Érdekes volt a horror rajongó lánya, aki maga is írogat. Időben ugrunk, de még itt sem derül ki, hogy miről is van szó valójában, holott visszagondolva számtalan utalás volt rá. További kérdéseket vet fel a bezizzent testvér karaktere, amelyet teljes titok fed. Amikor történik egy váltás a történetben, akkor tudatosul a nézőben, hogy a korábbi történet csak egy álom/elképzelés volt. Többször is ugrál a történet múlt és jelen között, pontosabban csak ezt akarják elhitetni a készítők. Egészen a végén derül csak ki, mit is néztünk eddig. A készítők hagytak teret a nézőnek is. Ismerősökkel megbeszélve a sztorit, mindenkinek máshogy jött le a dolog. Számomra minden valós volt. Az erőszakos betörők történetét írta meg a csaj, amiről a jövőben beszélget is kedvenc írójával. Érdekes volt az a mondat, amikor édesanyja azt mondja lányának, hogy tökéletes világot alkottál. A lúzer rendőrök karaktere nem tetszett. Később azonban érdekes volt látni ahogy egy képzeletbeli történetben egy karácsonyi vacsorán már minta család régi barátai feltűnnek ugyan azok a szerelők. A történetet szuperül felépítették, már amikor azt hiszed, hogy rájöttél miről is van szó, a következő jelenettel megbukik minden. Ami nem tetszett az a nagydarab pali szagolgatása. Nem kaptunk választ továbbá arra, hogy kik is voltak az erőszakos betörők és mi volt ez a babafétis. Bár e-nélkül is teljesen érthető a történet, de talán ezzel még kompaktabb lenne. A címén is sokat gondolkodtam, hogy miért is Ghostland, holott a legvégén felbukkanó írógépre mutató szellem édesanyán kívül nincs a filmben szellem. Persze ez volt a lány regényének is a címe és sok belső szellemmel kellett megküzdenie.

dráma | horror | misztikus | thriller

Egy anya két lányával éppen beköltözik örökölt házukba, amikor idegenek támadják meg őket. Mindhárman szerencsésen megmenekülnek, ám az idősebb lány nem tudja elfeledni a... több»

0