2018.06.13 21:58 ionlywearblack Olvasottság: 330x
0

Bűnös ás áldozat

Kezeket fel aki szereti a bűnügyi dokumentumsorozatokat! Azoknak meleg szívvel ajánlanám ezt a szériát. Történetünk főhőse Steven Avery Manitowoc megyében szexuálisan megtámad és megpróbál megölni egy nőt. Steven 18 évre börtönbe kerül. Konkrétan az életének a nagy részét börtönben tölti. Ügy lezárva. Azonban a technika őrületes fejlődésével együtt a nyomozók munkáját is megkönnyítő eljárások születnek. Ilyen többek között, a DNS vételi eljárások. Stevent felmentik 2003-ban.

Annak ellenére, hogy a gyilkosság időpontjában máshol tartózkodott, alig illik rá a leírás bűnbakot kerestek és találtak is. Steven és az egész Avery család roncstelepet tart fenn a városban. Az Avery famíliára ráillik az összes úgynevezett redneck jelző. Falusias életet folytatnak, isznak, munkájuk mások számára alantas, ruhájuk szakadt, nincs pénzük rendes ügyvédre. A rendőrség számára tökéletes a család. A média imádja az ilyet. A későbbiekben újból gyilkosság gyanújába keveredik a férfi 2007-ben. A spoilermentesség miatt nem részletezném az ügyet tovább, azonban az interneten minden megtalálható a tárgyalásról. Lehet valaki a nemzetközi sajtóban is találkozott vele régen.

Bűnös ás áldozat

Az ügy nem zárult le, lesz második évad is. Hogy mi történik a második gyanúba keveredés után, ezek után már nem is meglepő. Maga a történet szépen felvezetett, iszonyatosan erős képekkel dolgozik. A tárgyalás sem unalmas, a karakterek intenzívek, mindenkinek van helye a történetben. A családtagok interjúi szívbe markolóak, a "rendőrség munkájánál" ökölbe szorul a kezünk, amikor újabb családtag kerül az ügybe Brendan Dassey személyében szinte dühöngünk.

Az ügyvédek is hihetetlenek, mennyire képesek küzdeni, egy rossz társadalmi helyzetben lévő férfiért, akinek egyedüli bűne, hogy rossz helyen élt és nincsen társadalmi értéke.. Ő gyilkolt... Mások szerint is. Szerinted is. Pedig, még végig sem nézted a sorozatot. A történetben az igazságszolgáltatás törékenysége és megkérdőjelezhetősége végig vibrál a háttérben. Mikor végignézzük a sorozatot másként tekintünk, majd a híradóban leadott "hírekről" és magáról az igazságról.

dokumentum | krimi

A Making a Murderer című dokumentumfilm sorozat egy tíz éves periódust ölel fel. A történet középpontjában Steven Avery és példátlan élete áll, aki miközben egy korrupciós... több»

0