Játssz egy PlayStation-ért · Keressük a nap véleményíróját! Nyerj mozijegyet minden nap! · Fórum (új!) Login  
70

Making a Murderer (2015)

Making a Murderer
Filmadatlap
 
26
Szereplők
5
Vélemények
12
Képek
4
Videók
Légy a nap kommentelője, és NYERJ mozijegyet minden nap! Tudj meg többet itt!
 
ionlywearblack   2018. 06. 13.

legújabb vélemény

Bűnös és áldozat

Kezeket fel aki szereti a bűnügyi dokumentumsorozatokat! Azoknak meleg szívvel ajánlanám ezt a szériát. Történetünk főhőse Steven Avery Manitowoc megyében szexuálisan megtámad és megpróbál megölni egy nőt. Steven 18 évre börtönbe kerül. Konkrétan az életének a nagy részét börtönben tölti. Ügy lezárva. Azonban a technika őrületes fejlődésével együtt a nyomozók munkáját is megkönnyítő eljárások születnek. Ilyen többek között, a DNS vételi eljárások. Stevent felmentik 2003-ban. Annak ellenére, hogy a gyilkosság időpontjában máshol tartózkodott, alig illik rá a leírás bűnbakot kerestek és találtak is. Steven és az egész Avery család roncstelepet tart fenn a városban. Az Avery famíliára ráillik ... több»

 
Deku   2017. 08. 23.

Eszement módon tolták az arcunkba ezt a sorozatot, gondoltam belenézek hátha tényleg valami kivételes darab. Hát sajnos nem volt az, unalmas semmilyen az egész.


 
Gergely Varju   2016. 04. 04.

A sorozat körüli Hype volt az egyik ok, amiért benéztem a NetFlixre. A pocsék kínálat mellett a sorozat nyilvánvaló hibái volt a fő szempont, hogy azóta nem fizetek elő. A sorozat sok része unalmas volt, de egy dokumentum sorozatnál ez megbocsájtható lenne és részben szubjektív. Ha kiderül, hogy egy hasonló sorozat nem is őszinte, manipulálja a tényeket, propaganda, az sokkal zavaróbb. Márpedig a nyilvánosan elérhető bírósági adatokban lévő legmeggyőzőbb bizonyítékok kimaradtak. Pedig azok egy része ellenőrizhető. Az, hogy egy hasonló sorozat nem csak csal a tényekkel, de le is bukik, és sokszor az indokolt következtetés ellentétét sugallja már nem megbocsájtható bűn. Az pedig, hogy az USA igazságügyi rendszerének valós problémáiról tudomást sem vesz, amikor pont ezt a rendszert támadná és ezért kell hazudjon, az még súlyosabb probléma.

 
Tom   2016. 06. 24.

Ez a sorozat fantasztikus! Még nem esett meg velem, hogy egy dokumentumfilm-sorozatot ennyire vártam volna, s hogy az elvárásaimat messze felülmúlta volna. De ez a széria kifogástalan. Szépen, aprólékosan felépített történet, így a néző számára teljesen világosak a háttérben és a valóságban zajlott és zajló események.

 
NEO   2016. 02. 11.

Többször megnéztem az egyes epizódokat, mert annyira jól felépítettek és érdekesek. Sajnálom a két bebörtönzött férfit; a dokumentumfilm-sorozat bebizonyította, mennyire egyszerű a rendszer áldozatául esni. Remélem, hogy egyszer kiderül és bebizonyosodik az igazság. Nagyszerű sorozat, nézzétek meg, csak ajánlani tudom!

Steven Avery
Steven Avery
Steven Avery
Steven Avery
 

Steven Avery és Brendan Dassey csak később látta a sorozatot, mivel a börtönben, ajol raboskodnak, nincs lehetőségük a Netflix csatornát nézni.

(erare)
 

Laura Ricciardi évekig jogászként dolgozott, s ez nagyon hasznosnak bizonyult a sorozat elkészítésekor - nem kellett ügyvédet fogadni a projekt jogi oldalának lebonyolításához.

(erare)
 

Mielőtt a két rendező, Ricciardi és Demos aláírta volna a Netflix-szel a sorozat elkészítéséről szóló szerződést, tárgyaltak a PBS-szel és az HBO-val is.

(erare)
Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.