2018.06.27 19:37 ionlywearblack Olvasottság: <100x
2

Csendes családi pihenő

Hunyjuk le a szemünket és képzeljük el a Földet, úgy hogy teljesen néma. Nincsenek nyüzsgő városok, nincsenek autók, nincsen beszéd. Az emberi faj túl nagy "zajt" csap, túl hangos, túl romboló és sokszor túl felelőtlen. Kihasználjuk a bolygót, talán ez zavarja meg és ingerli az idegen élőlényeket, amelyek minden nagyobb hangra (élőlényre) vadásznak. Egy család mindennapi életébe nyerhetünk bepillantást a filmben. Nehéz elképzelni milyen lenne, ha eltűnne a verbális kommunikáció a világban.

Persze ott van a jelbeszéd és egy kis suttogás ami által egy kicsit emberibb az egész. A család egész élete a zajmentes világ köré épült, prédaként élik mindennapjaikat. A farmházban néma Monopoly partikkal és fülhallgatós táncestékkel telnek a napok. Arról, hogy a megszállás előtt mi történt alig tudunk valamit. Nem is kell. A lényeg a család dinamikáján együttélésén és történetén nyugszik. Látott már valaki némán síró gyereket? Vagy némán játszó gyereket, aki életének a legboldogabb szakaszát élné? Itt majd láthat, eléggé megrázó. A történet szépen felvázolt, a karakterek működnek. Szinte azonnal mi is belecsöppenünk a néma világba. A film vizuálisan iszonyatosan kidolgozott és szép. A látványvilág erősíti azt az érzést csak magukra számíthatnak ebben a világban.

Csendes családi pihenő

Persze a család visszavonul a zajtalan természetbe, de ahogy más sem ők sem tudnak hangtalanul élni. Akkor nem is emberek lennének. Valahogy az egész sztori és látványvilág M. Night Shyamalan Jelek című filmjét juttatta eszembe. Ami szintén akkoriban hatalmas sikert aratott. Mindenkinek ajánlom, az biztos a film után mindenki egy kicsit megnémul.

dráma | horror | sci-fi

SkyShowtime (2023.05.07.)

Ismert világunkat rejtélyes és vérszomjas idegen lények szállták meg, amelyek a legkisebb neszre is felfigyelnek, így csapva le áldozatukra. Egy leleményes családnak azonban úgy... több»

2