2018.09.30 19:32 Márton Olvasottság: 171x
1

Ha valami el tud romlani, akkor az el is romlik

Sajnos szerintem ez egy kimondottan rossz film lett! Van az a Murphy-törvény: "ha valami el tud romlani, akkor az el is romlik" és ez nagyon is igaz volt erre a produkcióra.

Először is, ez is egyfajta kézi kamerás megjelenítéssel operáló filmecske lenne (vagy akár mondhatnám úgy is, hogy félig kézi kamerás, mert valahol én úgy 20 perc után érzékeltem hogy aki a kamerát kezei az is egy szereplő lesz). Persze nem evidens az, hogy ha egy filmben kézi kamerás megoldásokat fogunk látni, az már halálra lenne ítélve, csak számomra ez a műfaj kevésbé áll közel a szívemhez! Itt tökéletesen be lehet mutatni hogy miért is nem szeretem ezt! Valahogy a kamera soha nem az mutatja meg amire a néző kíváncsi lenne, össze-vissza cikázik a felvétel.

Ha valami el tud romlani, akkor az el is romlik

Ezt legfőképpen a film második felénél éreztem és a befejezése, az talán az egyik "legolcsóbb" befejezés amit láttam! Aztán ott van a történet, mármint amit ebből a forgatókönyvből történet címen ki lehetett hozni, az rém gyenge (pedig még az elején reménykedtem, de gyorsan rájöttem hogy felesleges)! Engem már az elején nem sikerült lekötnie, de úgy voltam vele, ha már elkezdtem....Tehát az első 30-40 percre felesleges mást is mondani rá: Unalmas, pedig pont itt kellett volna a filmnek a néző figyelmét felkeltenie! Sajnos később sem lett e téren sokkal jobb, de talán egy-két aprócska kis izgalmakat bele tudtak csempészni a második etapra! A karaktereket nem is érdemes megemlíteni, annyira jellegtelenek lettek, sőt egy két karakter engem kimondottan irritált is, tehát a sorsuk egy pillanatra sem nagyon érdekelt és ez egy horrorfilmnél kimondottan nagy gond! Végezetül pedig hogy mennyi horror elem található ebben a filmben? Szinte nulla, pokoli vékony minden tekintetben!

Nem azt mondom hogy ne tegyen senki vele egy próbát, de ha engem valaki arra kér, hogy igyak meg egy meleg sört, vagy nézzem meg még egyszer ezt a filmet...hát én a sört választanám!

horror | sci-fi

John Venkenheim profeszort felfüggesztik egyetemi állásából képtelen ötletei miatt, ezért úgy dönt, hogy dokumentumfilmes stábot szervez és az Északi-sarkkör vidékére utazik,... több»

1