2018.10.27 00:01 MMcFly2015 Olvasottság: <100x
3

A Halloween ezúttal sem támadt fel hamvaiból

Végre eljutottunk arra a szintre, mikor egy klasszikus horror ikont, legalább olyan színvonalasan láthatunk újra, mint akkoriban, mikor elindult... és olyan minőségben, ami miatt 30-40 év után is fent maradt a műfajban a neve. Ritkaság ez, mert akár Freddy, akár Jason, de jelen esetben Michael Myers neve szóba kerül, az a rengeteg (okkal leértékelt) újragondolás, folytatás és a többi gyalázat jut eszembe, amit műveltek évtizedeken át.

Végre jött 2018-ra a Halloween, ami remélem utat mutat a horror feldolgozásoknak. Szembe mert menni a trenddel, és ,,kivágta a kukába" az összes eredeti '78-as klasszikus után készült, szétbarmolt folytatásokat, majd megszületett (a számomra) IGAZI második rész. Igen...40 évvel később.

A Halloween ezúttal sem támadt fel hamvaiból

Teljesen hű maradt a régi filmhez, Jamie Lee Curtis személye mellett kapunk enyhe utalásokat, amit nem csak rajongók tudnak felfedezni, hanem azok is akik szimplán csak emlékeznek az eredetire. A 18+ karikát vadul kihasználja, nem finomkodik, megkapjuk azt a vérmennyiséget és brutalitást, amit az első rész után várhatunk. Ami nagyon tetszett, hogy Michael karaktere teljesen átadja azt, hogy ő megöregedett, de ugyan olyan elvetemült mint eddig. Félelmetes az a totyogás, és higgadság, amint a klasszikus filmből megismert zenére megjelenik.

A rém egyszerű történetet oké, hogy a nosztalgia-faktor színesíti, viszont a műfajban megismert klisék, logikátlan cselekedetek, tini-picsogások, hasonló ostobaságok itt is jelen vannak, bár annyira retro feelinget ad ettől (is) az egész, hogy MOST nem zavart. Ritka látni ilyesmi horrort a mai Démonos hype mellett.

Reménykedem, hogy ha nem is a Halloween folytatásokkal, de hasonló színvonallal feltudnak a közeljövőbe még egy ,,kiherélt" klasszikust támasztani.

72 Halloween  (2018)

horror | thriller

Négy évtizeddel a borzalmas halloweeni mészárlás után a könyörtelen álarcos gyilkos, Mike Myers visszatér, hogy ismét farkasszemet nézzen Laurie Strode-dal, aki akkor sikeresen... több»

3