2018.11.05 13:06 Artemisia Olvasottság: <100x
5

Illúzióromboló

Amolyan se veled , se nélküled viszonyban vagyok a filmmel. A 2 órás játékidőből az első óra lerombolja azt a hősies Zorró-kultuszt, amelyért a Zorró álarcában annyira rajongtunk . Pedig pont azért vártuk ennyire a folytatást, mert még több Zorrót, még több hősiességet és magasztos eszmét akartunk. De a film első felében bénázó, részegen tántorgó, görögdinnyés stand mögött bujkáló, válságban szenvedő Zorrót kapunk és a Zorró álarcában megismert és megszeretett, eszményi ,azóta legendás szerelmespár kicsinyes marakodásának és fájdalmasan szürke hétköznapjainak lehetünk szemtanúi.

Vannak történetek és filmek amiknek jót tesz ha közelebb hozzák a szereplőket és emberibb oldalukat mutatják és vannak amiknek határozottan nem tesz jót, mert pont a magasztossága, titokzatossága miatt működik . A Zorró is egy ilyen film. Egyszerűen kiábrándító és illúziórombolóan hatott ez az 1 óra. És sajnos a film maga is kimondja azt a szomorú, kiábrándító konklúziót, ami elrontotta.

Illúzióromboló

Az egyik jelenetben Elena azt mondja Alejandronak:"Az embereknek nincs szüksége Zorróra. Neked van szükséged rá". Illetve mikor Elena megbízói elfogják Alejandro-t, egyikük felemeli az álarcát és azt mondja:"Ennek múzeumben a helye.Ahogy magának is". Szerintem nem sok rajongó szerette volna azt látni hogy a mi szeretett Zorrónk egyszerűen kiöregedett,ki ment a divatból... Viszont a film második felében, mikor elkezdődik a tényleges cselekmény, kellemes meglepetésként felgyorsul a film tempója, visszakapjuk Zorrót, és egy igazán érdekes, akciódús kalandfilm kerekedik az egészből a vasúttépítéssel, a francia gróf cselszövésével , a szappanból kinyert robbanóanyaggal, a száguldó vonattal, a vagonba ugró és a vonatot eltérítő Tornádóval .Szerencsére az eszményi pár is újra eszményi pár lesz, Zorróra újra szükség lesz. Szóval sikerült visszahozni, "jó vágányra terelni" és egy tipikus Zorró filmet összehozni belőle, bár az első 50-55 percet simán levághatták volna. De a második félidőnek jár a 4 csillag.

akció | kaland | romantikus | thriller | western

Zorro álarcának örököse, Don Alejandro de la Vega legutóbbi kalandjuk óta feleségül vette a szépséges Elenát, fiuk, Joaquin pedig már 10 éves. A kisfiú rajong a hős... több»

5