2018.12.02 20:26 moov18 Olvasottság: 160x
2

Defekt: a kevesebb néha több...

Mivel manapság elég limitált az az időkeret, ami rendelkezésre áll az életemből, így elég kevés időt tudok filmezéssel, véleményezéssel tölteni. Ezt sajnálom is. Eltűnésem óta futószalagszerűen jelentek meg újabb és újabb gyöngyszemek a horrorfilm piacon, így nem túlzok, ha azt mondom, hogy könyékig turkáltam a választékban miután kiagyaltam, hogy bizony valamit illene már megnézni. Próbálom felvenni a fonalat és behozni a lemaradást, de nem lesz könnyű hiszen a 2018-as év is főként a rémfilm rajongóknak kedvezett, nem egy és nem kettő filmet szolgáltatott az álomgyár a műfaj szerelmeseinek, ebből adódóan az én lemaradásom is jelentősnek nevezhető.

Defekt: a kevesebb néha több...

Persze nem volt kérdés, hogy mi kerüljön a filmes étlapomra hiszen mikor a mozikba került már akkor kacérkodtam a gondolattal, hogy megnézem a Ryuhei Kitamura-féle Defektet, ám ez akkor meghiúsult, de most pótlásra került. Az első ami eszembe jut a rendező úrról (és remélhetőleg minden tisztességes, elkötelezett horror rajongónak), az a 2008-as Éjféli etetés. Hát, hogy is lehetne elfelejteni azt a vérontást amit a metrójáraton rendezett, akkor 4 csillagot adományoztam, a filmet pedig a mai napig ajánlgatom szeretettel (sokaknak okoztam is néhány álmatlan éjszakát). Éppen ezért most is magasak voltak az elvárásaim a Defekttel kapcsolatban, hiszen nálam a rendező úr előélete már alapból sokat nyomott a latban.

Előzetes ígéreteit a filmmel kapcsolatban nálam be is váltotta, mondhatni, hogy sikeresen vette az akadályt. Volt itt minden kérem szépen, csúszás-mászás, szétlőtt fej, kilőtt szem, trancsír, nem túl gyomorkímélő mozi és az is biztos, hogy nem a műfajjal ismerkedőknek való mulatság ez. A történet pedig rendkívül egyszerű, a forgatókönyv akár egy zsebkendő méretnyi felületre is ráférne, a rendezés viszont mindent felülmúl.

Összességében a film szinten tartja a figyelmet, karbantartja a vérnyomást, adagolja a feszültséget. Mivel egy két jelentéktelen jelenetet a kelleténél is jobban túlhúztak valamint a befejezésnél is nagyobb áttörésre számítottam ezért csupán 4 csillag, de ez senkit ne tartson vissza attól, hogy megnézze, ugyanis abszolút kellemes kis mozi a maga egyszerű kis történetével, megtekintése után azt hiszem egy páran nem megyünk a prérire..

61 Defekt  (2017)

akció | horror | thriller

Egy csapat fiatal kikapcsolódásképp felfedezőútra indul kocsival, ám akkor még nem sejtik, hogy valóban olyan élményeket fognak megtapasztalni, amelyeket előtte még sosem.... több»

2