2018.12.05 09:45 Berto49 Olvasottság: <100x
0

Beleadtak apait-anyait!

Nem is értem, hogy eddig miért nem néztem meg ezt a remek akció-vígjátékot! Most is csak azért, mert szörfözés közben olvastam, hogy Jamie Lee Curtis játszik benne, aki a „Hal neve Wanda” óta az egyik kedvencem. Itt sem csalódtam benne. A film is nagyon szórakoztató – szerintem - a kilencvenes évek egyik legjobbja. Cameron megtalálta a megfelelő arányt az akció és a vígjáték között, egyik sem megy a másik rovására.

Nyilvánvaló, hogy az akciós részek rengeteg túlzást, hihetetlen jeleneteket tartalmaznak, de ez velejárója, viszont a poénok elfeledtetik a sületlenségeket. Milyen kár, hogy Schwarzi „átment” politikusba, hány hasonló filmben szerepelhetett volna. Szerencsére megjött az esze, és mostanában már újra lehet filmekben látni, például az „Utóhatás”-ban már némi színjátszói tehetséget is fel lehet fedezni az alakításában. Mondjuk nem lesz belőle egy Olivier, de a „Rambo”-hoz képest határozottan fejlődött.

Beleadtak apait-anyait!

Olyan sokoldalú titkos ügynök amilyent megjelenít, nem is lehet a valóságban, de egy motoros terroristát lóháton üldözni a csúcsforgalomban, aztán a Marriott szállodában elképesztő ötlet. Nem marad el itt sem a poén, amikor megfeddi a lovat: „Milyen rendőr vagy te!?” A tangó bemutatása két alkalommal is emlékezetes jelenet. Hősünknek talán a tánc prezentálása volt a legnehezebb részfeladata. A feleség szájából az is ütős poén: ” Rambóhoz mentem feleségül.” Kár is tovább felemlegetni a részleteket, meg kell nézni ezt a filmet, aki még véletlenül nem látta azért, aki meg már látta, újabb szórakoztató két órában lehet része.

akció | thriller | vígjáték

Harry Takser (Arnold Schwarzenegger) nappal egyszerű számítógépes szakemberként dolgozik, ám eközben a szupertitkos Omega csoport első osztályú ügynöke, akinek feladata, hogy... több»

0