2018.12.03 02:07 Artemisia Olvasottság: <100x
4

A szerelem a legnagyobb kincs

Tipikus hollywood-i szájízű, kissé szirupos alkotás, ahol pl. a párocska közti konfliktusok fő oka, hogy a nő nem akar részt venni az egyik legértékesebb gyémánt elrablásában, noha az egész életüket és jólétüket a szorgos gyémántrablásnak köszönhetik, és ahol a bűnöző és az utána nyomozó FBI-tiszt együtt horgásznak, italoznak, búvárkodnak, illetve a világ legprofibb bűnözője, miután átverik és ellopják tőle a gyémántot, mindössze annyit reagál, hogy távirányítja a "tolvaj" autóját. Szóval a címe ellenére elsősorban romantikus-vígjáték, az akciófilm titulus túlzás, hiszen nem a szokásos gyémántrablós, pl. az Ocean's-filmek hangulatát adja és akciószintjét hozza, hanem inkább könnyebb, enyhén sablonos alkotás a főszereplő, Max lelki válságáról, ahogy őrlődik a hőn áhított gyémánt és a szeretett nő között - naná, hogy a film végi tanulság pedig az , hogy a szerelem a legnagyobb kincs.

Mindezek ellenére működik a film, mert a sablonos mondanivalót a rendező igényes kivitelezéssel, jó információ-adagolással, apró, de érdekes fordulatokkal, nagyszerű poénokkal ellensúlyozta, teljesen kimaxolta a filmmentő rendezői fortélyokat; Brett Ratner amúgy is a súlytalan szórakotatás mestere (lásd a 3 részt is megélt Csúcsformában filmek). De lévén minden film lelke a szereplői, ezt a filmet is a nagyszerű szereplőgárda koronázza meg; Salma Hayek és Pierce Brosnan tökéletes páros, és a játékuk az egész filmet elcipeli, pl. Salma Hayek gyakorlatilag semmi relevánsat nem csinál a film eleji ablakmosós jeleneten kívül, a játéka mégis végig leköti a nézőt, ahogy Pierce Brosnan-nek az is jól áll, hogy csak gondolkodik az akción:-) A legendás páros miatt jár a 4 csillag.

akció | dráma | krimi | vígjáték

Stanley FBI-ügynök már hosszú évek óta nyomoz a tolvajpáros után, és nem hajlandó elhinni, hogy Max tényleg hátat fordított a múltjának. Szerinte a két jómadár csak azért... több»

4