2018.12.31 19:33 Márton Olvasottság: 430x
0

Bugrisok VS. Egyetemisták

Kimondottan egy szórakoztató horrorkomédia ami nem félt a nagy horror klasszikusoktól "összelopkodni" jeleneteket és ezek elé egyfajta görbe tükröt felállítva, találni nekünk nézőknek a látottakat!

Sokat halottam már a 2010-ben bemutatott Trancsírák című filmről de mindeddig még nem volt szerencsém hozzá, pedig hát a legtöbb olyan oldalon ahol foglalkoznak kritikákkal, szinte az egekig magasztalták hogy mennyire jó és vicces egy film lett! Az IMDb 7.6-os értékelése előjáróban egy nagyon jó ajánlólevél volt számomra a filmhez és részben teljes mértékben egyet is kell hogy értsek a sok dicsérettel, de azért jómagam nem választanám be minden idők 10 legjobb horrorkomédiája közé! A másik dolog ami feltűnt még a megtekintése előtt, hogy rengeteg helyen díjazták is a filmet! Ráadásul nem is akármilyen díjkiosztókon söpört be elég rangos díjakat!

Bugrisok VS. Egyetemisták

Maga a története rendkívül kedvelhető és egész gyorsan magával tudja ragadni a nézőjét! Nem kétlem hogy ebben hatalmas része van a két bugrisunknak Tucker és Dale-nek akik már a megjelenésükkel képesek voltak mosolyt csalni az arcomra (hát még a tetteikkel és szóhasználataikkal)! A film történetének másik fontos szereplője az egyetemisták, akik közül nem nagyon tudnék kiemelni egyet sem mint karaktert, mert én személy szerint kissé súlytalannak éreztem az alakításukat, ami talán a film egyik aprócska kis hibája! No de sebaj, hisz ők képezik a horrorfilmeknél nélkülözhetetlen töltelék szerepét!

Az viszont nagyobb gondom volt, hogy a film körülbelül a kétharmada felé elveszti az iramát és sokkal kevesebb humorral találkozhatunk és mivel persze egyfajta szerelmi szál is kialakul a kész műben, ezért sokkal több lesz a dramaturgia, ami viszont annyira már nem állt jól a filmnek!

Viszont tény, hogy a film kétharmada botrányosan szórakoztató volt és a halálelemek megjelenítése is jól lett kivitelezve! Talán ha mondjuk kevesebb magvas mondandót akartak volna a készítők beletuszkolni a végébe, akkor kevésbé zökkentett volna ki abból a felhőtlen szórakozásból, amit főleg az elején láttam a filmnél!

horror | vígjáték

Egy csapat fiatal elutazik hétvégére a tó mellé. Rájönnek, hogy nem messze tőlük két furcsa külsejű, szakadt fickó is tanyázik, akik leginkább sorozatgyilkosnak tűnnek a... több»

0