2019.01.04 17:24 Márton Olvasottság: <100x
0

Egy krimibe oltott horrorfilm!

Régi nagy kedvencem ez a film, rengetegszer láttam már, de sokadik megtekintése után is legalább annyira élvezem, mint anno első alkalommal! Az hogy mi ennek a filmnek a titka nálam, egyszerű! Úgy gondolom hogy két fő pontja van, ami miatt még most is egy zseniális filmnek tartom! Az első ilyen pont: az utánozhatatlan képi világa és az ehhez tökéletesen párosított hangulat!

A film rendezéséhez azt a bizonyos Tim Burton-t kérték fel, aki úgy gondolom, két dologhoz nagyon is ért. Az első hogy miként is kell egy filmhez sötét és komor hangulatot "varázsolni"! Másodszor pedig hogy, akármilyen műfajú film is amit épp rendez, képes megtölteni annak a történetét, egyfajta sötét mesei elemekkel! Nincs ez másként ennél a filmnél sem, mert hát tulajdonképpen a film történetének alapjai egy klasszikusnak mondható krimin alapszik! Az hogy végül a film annál sokkal de sokkal több lett, végeredményben szükség volt ama másik tényezőre is, (amit fentebb írtam hogy miért is szeretem ennyire ezt a filmet) az pedig a történetében rejlő misztikum, amit Washington Irving novellája biztosít a műnek!

Egy krimibe oltott horrorfilm!

Irving novellája egyben egy klasszikus rémtörténet is, hisz a fej nélküli lovas legendája tökéletes táptalaja egy jó horrorfilmnek, mégsem tudok eme filmre úgy tekinteni mint egy szimpla gótikus horrorra! Azon egyszerű oknál fogva, hogy a film rendelkezik humorral, egy nagy maréknyi varázslattal és a történetének főhősével, magával Ichabod Crane alakjával! Hisz főszereplőnk Ichabod alakja annyira esendő és szerethető, a sajátos humorával, hogy jómagam tökéletes választásnak éreztem Johnny Depp-et erre a szerepre! Szerencsére a további szerepekre is igencsak jól sikerült színészeket választani!

A film hangulatteremtésben és képi világban engem teljesen magával ragadott! Tudom hogy e két dolog nagyon is jellemző a film rendezőjére, mégis ha valaki megkérdezi tőlem melyik volt a kedvenc Tim Burton filmem, egyértelműen ez a filmje ugrik be elsőnek! Komor, sötét, rengetegszer a fehér és a fekete színek árnyalatával "játszadozik" épp csak a képi világa! A látványtervezők munkájánál mindenképp érdemes megemlíteni a CGI technika megjelenítését is, hisz szintén mestermunka lett (bár azért egy két effekt mára már azért kicsit kopott az erejéből, de így is piszok látványos a végeredmény)!

Sokak kedvence ez a film (többek közt nekem is) és ezt teljes mértékben meg is értem, hisz a maga műfaján belül egy maximálisan kiemelkedő darab lett!

fantasy | horror | misztikus

Az Álmosvölgy nevű kis szurdok varázslatos hely, tele kísértetjárta zugokkal és babonákkal. 1799-ben egy New York-i nyomozó érkezik a völgybe, hogy felderítse a faluban... több»

0