2019.01.29 17:02 szf Olvasottság: 190x
0

Minden a pénzről szól

Írtam a sorozatról korábban egy olyan véleményt, hogy csak négy csillagot adok neki, mert a harmadik évad nem kötött le annyira, mint az első kettő, de erre most rácáfolok. Hirtelen felindulásból elindítottam újra az utolsó évadot és így, több hónappal a Medellín-kartell felvirágozása és bukása után nagyon tudtam értékelni a Cali-kartellt is.

Az első két évad az abszolút kedvenc a mai napig is, újranézős, nagyon el lett találva. Wagner Moura számomra jobban Pablo Escobar hatást kelt, mint maga Escobar. Baromi jól lettek kiválasztva a színészek, és hatalmasat is alakítottak szerintem, egyedül Murphy volt az, aki nem nyerte el kifejezetten a szimpátiám, de Peña karakterét i m á d t a m!

Minden a pénzről szól

Megértem az egy-két csillagos kritikákat egyébként annak ellenére, hogy én nagyon jól szórakoztam rajta, hiszen ehhez a műfajhoz kell egyfajta beállítódás, anélkül felesleges belekezdeni. Egyetlen Escobar filmet sem láttam, mert már az előzetes sem kötött le, de a Narcos után nem is fogok megnézni egyet sem, hiszen ez olyannyira magasra tette a lécet, hogy szerintem csalódás lenne minden más, ami nem ez.

Szerintem a harmadik évadot Pedro Pascal elcipelte a hátán, egyszerűen annyira zseni a színészi játéka, hogy már ezért megéri megnézni. Ez az évad már nem igazán a kokainról szólt, mármint de, persze, hogy arról szólt, hiszen a kartell nem is lett volna kartell anélkül, de ez inkább a karakterek sokféleségéről, eltérő életcéljaikról, feszültségeiről és harcaikról szólt. Na meg a DEA munkájáról, ami ebben az esetben szerintem sokkal effektívebben megvalósult, mint a Medellín-kartell felszámolása idejében annak ellenére, hogy szerintem itt már jobb szervezés és háttérmunka állt a narkósok mögött.

A történetben megmutatkozott az is, mennyire nem ér semmit a kisemberek jót akarása a korrupt kormány és a magas presztízsű politikusok ellen, hogy mennyire pénz és hatalomközpontú minden. Itt is láthattunk remek színészi játékokat, kedvencem a meleg maffiózó, Pacho, aki az egyik jelenetben aranyosan felkér egy férfit salsázni, majd miután végigtáncolják a dalt, fejbe lövi az ellenségét. Ikonikus. Az intróról ne is beszéljünk! Nálam olyannyira betalált, hogy vetekszik a Trónok harcáéval.

Jó sorozat, na.

92 Narcos  (2015)

dráma | életrajzi | krimi | thriller

A 80-as években az Egyesült Államok és Kolumbia közösen próbál véget vetni a minden idők legkegyetlenebb és leggazdagabb drogbárója, Pablo Escobar és a Medellin drogkartell... több»

0