2019.02.05 20:48 Márton Olvasottság: 216x
3

Fogócska a halállal

Emlékszem mikor először találkoztam ezzel a filmmel, épp a VHS korszak végnapjait élte, de annyira megfogta a kíváncsiságomat a kazetta hátoldalán található tartalom hogy képtelen voltam otthagyni, pedig már javában elkezdődött az új adathordozók, a DVD-k térhódítása! Maga a története rendkívül érdekes és magával ragadó volt, tehát egyáltalán nem bántam meg a megvételét a filmnek! Talán ez volt az első olyan horrorfilm (már amennyire vissza tudok emlékezni) ahol a történetben legalább annyi csavar és fordulat található, mint amennyi haláleset a teljes játékideje alatt! Ez persze nem feltétlenül jelentene pozitívumot egy horrorfilmnél (vagy bármilyen műfajú filmnél) hisz ha egy film cselekménye megköveteli a nézőjétől a maximális odafigyelést, lehet hogy pont az veszik el, ami miatt az emberek szeretnek filmeket nézni, miszerint hogy arra a másfél két órára míg egy film általában tartani szokott, kikapcsolódni tudjon a nézője! Nos a 2000-ben bemutatott Végső állomás című film pont ebben volt számomra rendhagyó, hisz tény hogy szinte megköveteli a nézőjétől a teljes figyelmét, de cserébe valami elképesztő szórakozást is biztosít számára!

Pont emiatt emelkedik ki a film az átlagos tinihorrorok közül, hisz itt a "gyilkost" nem személyesíti meg semmi, ergo elpusztítani sem lehet, csak menekülni és kicselezni azt és ezért szinte együtt izgulunk a történet szereplőivel és követjük nyomon viszontagságos útjukat e haláli fogócskán! A történet további erősségei, hogy nagyon jól építették fel a film hangulatát és feszültségét és hogy jól adagolták a misztikumot is! Mindezek egyvelegeként adódik a történetben egyfajta kiszámíthatatlanság is, ami szintén nagyon jó volt benne, hisz így a cselekmények megjóslását szinte el is felejtheti a nézője! Hogy a véletlenek egymásra pakolása miként is hathat a természetfelettire, szintén elég érdekes volt! Mindezeket szerencsére elég profi módon tálalták, tehát el tudták érni, hogy akár hihetők is legyenek ezek (ez lesz majd az a tényező, ami szép lassan elkezd majd kiveszni a széria a további részeiből)!

Fogócska a halállal

A karakterek hiába voltak sablonosak és ezen színészek közül is talán csak egyet tudnék kiemelni (pont akinek csupán egy aprócska nyúlfarknyi szerepe volt az egész filmben, Tony Todd-ot, akit úgy beleng arra a rövid időre a misztikum, mint magát a természetfelettit) mégsem voltak rosszak, sőt hiába voltak átlagosak, mégis az én szimpátiámat el tudták nyerni! Összegezve nyugodt szívvel merem ajánlani a filmet a misztikus horror kedvelőinek és azoknak akik nem csak nézni szeretnek filmeket, hanem együtt gondolkodni a szereplőkkel!

horror | thriller

Alex (Devon Sawa) osztálykirándulásra indul Párizsba, de rossz előérzete miatt az indulás előtt néhány társával leszáll a repülőről. A repülő felszállás után kigyullad.... több»

3