2019.02.08 20:10 Márton Olvasottság: 324x
0

Gyenge lett a Penge befejező része

Számomra sajnos a Penge: Szentháromság a leggyengébb része a trilógiának! Régebben ezt a filmet úgy is mondhatnám, hogy kedveltem és talán ha pár évvel ezelőtt írtam volna meg a véleményemet róla (és nem néztem volna újra meg a teljes trilógiát) akkor nem értékeltem volna ennyire talán le! Az első Penge filmet, nagyon jónak tartottam, egyfajta örökzöld is a maga nevében, amit bármikor újra tudnék nézni és még úgy is szórakoztató tud maradni. Pár évre rá, érkezett a folytatása, amit aláírok történetben sokkal gyengébb lett mint az első felvonása, viszont maga a technikai elemek és a hihetetlen mennyiségű akciójelenetei révén, egyáltalán nem tudok elmarasztalni (sőt nekem a második rész személyes kedvencem is lett, maga a hangulata miatt, ami sokkal sötétebb atmoszférát ad mint az elődjénél) mindezek mellett, mindenből többet kapunk (jó persze a történet olyan amilyen, de ezzel én meg tudtam barátkozni)! Így érkeztünk el a Penge: Szentháromság avagy a harmadik Penge filmhez és igaz hogy történetben ez sem lett annyira erős mint az első rész, de talán próbálkoztak vele, viszont sajnos nem sikerült! Érdekes dolog ez a történetmesélés a Penge filmekben! Míg az első rész sem azt célozta meg hogy bemutassa Penge karakterét, hanem egyszerűen bedobja a nézőjét a mély vízbe és egyből ellenségéül egy Véristent választottak! A második rész történetileg, egyfajta továbbfejlesztett vámpírok hadát uszítja Pengére! Tehát adva volt a lehetőség a harmadik film előtt, hogy kit is választhatnak majd ellenfélként Pengének és ebben én még láttam is fantáziát és akár még jól is elsülhetett volna, de sajnos nálam, csak lehetőségként marad meg ez a harmadik felvonás!

Hiába a vámpírok ősatyja, mérhetetlenül izgalmas lehetett volna ha legalább itt! a befejezésnél kicsivel többet foglalkoztak volna a karakterrel és nem csak egy ízetlen szagtalan Drakulát kaptunk volna! Sajnos Penge karakterét sem éreztem annyira "vérmesnek" mint az eddigi két részben, talán mondhatni sokkal fáradtabb volt az összhatása mint eddig bármikor! Talán a film egyedüli kis értékelhető tulajdonsága karakterszinten Ryan Reynolds és Jessica Biel szolgáltatta (ami már alapból rossz, hisz ez egy Penge film, ahol ráadásul maga a nagy Drakulával fogja összemérni az erejét) tehát karakterek szintjén ez mindent elárul a filmről!

Gyenge lett a Penge befejező része

A látványvilágra és az akciójelenetekről sok rossz dolgot most sem lehet mondani, rendben volt, csak kár hogy a harmadik Penge film elsősorban nem erre akart építkezni, hanem egy sokkal mélyebb és sokkal karakterközpontúbb film lett volt az elképzelés (ezt az elképzelést elsősorban a film lezárásában lehetett érezni) e téren viszont méltánytalanul gyengén muzsikált a végeredmény!

Nemrég olvastam, hogy elképzelhető hogy hamarosan újabb Penge film fog érkezni, aminek én kimondottan örülnék, hisz a Penge: Szentháromsággal a trilógia elérte nálam a negatív mélypontját, innen csak felfelé vezethet az út...Vagyis nagyon remélem!

akció | horror | sci-fi | thriller

Penge (Wesley Snipes) minden idők egyik legsikeresebb vámpírvadásza, de úgy tűnik, egyedül már nem képes felvenni a harcot a sötétség ellen. Ráadásul az FBI is üldözi,... több»

0