2019.02.14 23:01 Filmdoki Olvasottság: <100x
0

Játékos baba

Chucky első ténykedése sikeres volt, a United Artists pedig már zöld utat adott a folytatásnak, mikor a céget felvásárolták, az új tulaj pedig igen gyorsan kijelentette: Nem igazán szeretne horrorfilmekkel foglalkozni. A jogokat így eladták, a szerencsés nyertes pedig a Universal lett. A stúdió nem tétlenkedett, rögtön két folytatást is berendelt, így 1990-ben Chucky visszatért.

Az első rész olyan volt, mint a '80-as évek sorozatindító horrorjai általában: sötét, erőszakos és kellően komolyan vehető. A Gyerekjáték 2 pedig a korabeli folytatásoknak igyekezett megfelelni: emelték a fordulatszámot, növelték az áldozatok számát és tovább színesítették a gyilkos karakterét a lehető legkézenfekvőbb dologgal: felruházták fekete humorral. A recept jelen esetben remekül működött, mert a Gyerekjáték 2 hiába rossz film, van annyira szórakoztató, hogy a néző szemet hunyjon néhány hibája felett.

Játékos baba

A mozi kifejezetten jó hangulattal bír. A '90-es évek eleje nagyon jól áll neki, a helyszíneket is sikerült jól összeválogatni, ezen kívül a soundrack is pöpec lett. A horrorisztikusnak szánt jelenetek egy gyerekre a frászt hozhatják, de felnőtt fejjel egyáltalán nem félelmetesek, még csak hatásosan sincsenek felépítve. Ellenben gyakran kellően humorosak, így ez a fogyatékosságuk ügyesen lett kompenzálva. Chucky ugyanis nagyjából minden momentumot megragad, hogy elejtsen egy-egy beszólást. Brad Dourif újfent remekel, egyszerűen öröm hallgatni ahogy hangjával életet ad ennek a darab műanyagnak.

A film tempójára sem lehet panaszunk, igaz ez sok hülyeséget is eredményez. Például maga a finálé is érdekes, hiszen hogy a fenébe juthat be ilyen nyugodtan egy gyerek a játékgyárba? De azt mondom: Kit érdekel, ha ennyire jól össze van rakva az egész leszámolás? Ezt imádom ezekben a retro horrorokban, általában a finálét mindig nagyon jól sikerült eltalálniuk.

A Gyerekjáték 2 egy rendkívül ostoba film, azonban néha jó elindítani és nosztalgiázni kicsit, hogy anno az ilyen darabok is mekkora kultfilmnek számítottak. Jó szórakozást nektek is hozzá!

horror | thriller

Chucky visszatért! A sátáni mosolyú gyilkos baba életre kel az új fejezetben, amely elmeséli azt az ádáz küzdelmet, amit a kis Andy Barclay folytat a démoni babával szemben.... több»

0