2019.03.17 07:25 mfos Olvasottság: 217x
0

Egy újabb

Nos, döbbenet!

Kiemelkedően jó filmet készített Nolan. Az izgalmat egész végig fennntartja a filmben és rögtön 3 szálon futtatva a történetet, mely szálak össze-összefutnak a film alatt. Zseniális!

Egy újabb

Döbbenetesen jól mutatja be az emberi élet sorsait, szédületesen jól megágyazott, lehangoló környezetben. A világ végén éreztem magamat, amikor figyeltem a tenger irányába néző, rendezett oszlopokban, hang nélkül várakozó emberek tömegét. És ahogy megéltem a menekülni igyekvő emberekre leselkedő veszélyeket, azt, ami végül a (jó vagy rossz) sorsuk lett. Olyan jól, emberközeli módon mutatja be a történteket, hogy egész végig mellettük éreztem magamat, félve figyelve, vajon mi történhet „velem”. Ilyesmi élményem elég ritkán van manapság filmnézés közben.

Nagyon-nagyon tetszik, hogy különösebb önlengés, nyáladzás... stb. (kóla-sültkrumpli) nélkül viszik végig a történetet a szereplők, akiket nagyon eltaláltak a szerepekhez. Ezt a filmet „A bukás - Hitler utolsó napjai”-hoz tudnám leginkább hasonlítani, ahol tények jelennek meg és a valószínűleg megtörtént eseményeket nagyobbrészt objektíven mutatja be, különösebb részrehajlás nélkül. Tetszik, hogy egyszer se mutatják meg az ellenség (a németek) arcát, nem festik le őket ördögnek, a Nagy Gonosznak, ha jól emlékszem, egyszer se beszéltek róluk pocskondiázó módon, hanem egész végig a háború borzalmaira fókuszál a film, amelyeket a különböző emberi sorsokon keresztül mutat be.

Még több ilyen filmet, még többet Nolantól!

(Nagyon megmaradt az a kép bennem, ahogy bizonyos szereplők figyelik a tőlük kb. 30 méterre, emberekkel teli süllyedő hajót; nagyon jól átélhették a szituációt, mert az arcuk remekül visszatükrözte az érzéseiket.)

74 Dunkirk  (2017)

akció | dráma | háborús | thriller | történelmi

A II. világháború egyik legtragikusabb emléke lehetne, ám egy különleges mentőakció története lett belőle. 1940 májusának végén végén a diadalmasan előretörő német... több»

0