2019.03.25 11:52 koricapito Olvasottság: <100x
0

Lehetett volna húzósabb is

Az előzetesek, az erős színészgárda és az ígéretes sztori miatt kíváncsian vártam az El Royale-t, de még a rendező személye is fokozta érdeklődésemet, ennek fényében voltak bizonyos elvárásaim. Valami átütőt akartam látni. Egyedi történetet, kidolgozott karaktereket, ütős párbeszédeket, feszült hangulatot, jó audiovizuális élményt. Viszont ezeket sajnos csak részben kaptam meg.

Néhány perc után lejön bárkinek, hogy a rendező (Drew Goddard) Tarantino stílusában szerette volna elkészíteni ezt a darabot, ami nagyjából sikerült is. Természetesen jobban szerettem volna a direktor saját stílusát látni a képernyőn, de Tarantinot másolni nem bűn, ezért ezt nem rónám fel hibának, még passzol is a sztorihoz. A film látványvilága tökéletesen el lett kapva, szinte hibátlanul hozza a cselekményhez illő atmoszférát, illetve a zenék és hangok is átadják a '60-as, '70-es évek noir hangulatát. A karakterek elég időt kapnak a vásznon ahhoz, hogy megismerhessük a motivációjukat és a hátterüket, így a színészek is kiélhették magukat, ami többnyire kiváló játékokat is eredményez.

Lehetett volna húzósabb is

Sok fordulat került a filmbe, amik az elején még hozzáadnak az élményhez és érdeklődést generálnak a történet és a karakterek iránt, de kb. a játékidő felétől kiszámíthatóvá válnak és inkább zavarónak hatnak. A párbeszédeket jól megírták, de időnként kicsit súlytalanok, mintha nem vezetnének sehova. A film végére összefutnak a szálak, ezzel együtt a szereplők is, így pedig a film eléri a csúcspontot. Zárásként kapunk egy pofás kis vérfürdőt. Nem nagyon akarom lelőni a poént, ezért röviden ennyi.

Egyáltalán nem bántam meg, hogy időt szántam rá (az amúgy közel 2 és fél órás játékidő ellenére sem), de nem tudom azt mondani, hogy megfelelt minden elvárásomnak a film, sőt kifejezetten hiányérzetem volt utána. Úgy érzem, hogy ebben sokkal több volt. Rengeteg potenciál maradt benne és sok lehetőség maradt kihasználatlanul. Így viszont egy teljesen átlagos filmélmény lett a Húzós éjszaka az El Royale-ban. Ajánlani azoknak tudnám, akik szeretik, ha az adott filmnek nincs kimondottan főszereplője, hanem inkább több, jól kidolgozott, remek színészek által életrekeltett karaktert mutat be, frappáns dialógusokkal. Illetve, ha nem zavar, hogy egy idő után a fordulatok elveszítik kiszámíthatatlanságukat.

dráma | krimi | misztikus | thriller

Hét idegen találkozik a sötét múltú El Royale nevű hotelben. Mind a hét vendég maga mögött szeretné hagyni rázós múltját, és mindegyikük számára meg is adatik a... több»

0