2019.05.12 15:01 MMcFly2015 Olvasottság: <100x
1

Kimagasló látványvilág – és semmi több

Gondoltam, sokat nem veszíthetek, ha már a legendás Peter Jackson nevével fémjelzett filmet nézek. Jelen esetben ez csak részben lett igaz, mert a látvány ugyan kárpótol, de minden más ,,apróság", ami miatt kimagasló lehetne a film, alulmarad.

Olyan érzés keringett bennem, hogy az igen merész alapötleten túl megállt a fantázia és a kreativitás. Csak egy alibi sztorit voltak képesek varázsolni köré. A helyzet az, hogy nálam a felvázolt jövőkép ,,komolysága" akkor elveszett, mikor a kiállított amerikai istenek a Gruból ismert minyonok szobrai voltak... ez rögtön az elején kiverte a biztosítékot.

Kimagasló látványvilág – és semmi több

Hugo Weaving gonosz szerepe a színésznek rutin munkának bizonyult (időnként a kiégett Bruce Willis játékát idézik meg a jelenetei), de sajnos a többi főszereplőt is a totális érdektelenség és egyhangúság jellemzi. Több érzelem és karakterábrázolás fedezhető fel a Sikoly nevet viselő roboton (?) a filmben, mint a folyamatos kalandba keveredő főhősökön. A forgatókönyv óriási gyengeségei mellett tényleg a látványvilág kárpótolhatja a nézőket, de ezt jóindulattal is, csak félsikerként lehet értékelni. Kár érte, hisz a felfestett távoli jövőkép érdekesnek bizonyult.

A regényt nem olvastam, sőt azt se tudtam, hogy ez ifjúsági regényről lett adaptálva. (Ezután be kell látnom, nem én voltam a célközönség). Látványvilága miatt senkit nem beszélnék le a megtekintéséről, de akárcsak a John Carter c. filmnél; előre elkönyvelhető a bukás. Kizártnak tartom, hogy a Ragadozó városok folytatására lenne igény.

akció | fantasy | kaland | sci-fi | thriller

A történet szerint évezredekkel azt követően, hogy a civilizáció megsemmisült, az emberiség adaptálódott az új világhoz, és az élet tovább fejlődött. A bolygót hatalmas... több»

1