2019.05.18 14:57 HE7EDIK Olvasottság: 766x
3

Újra szól a Parabellum!

A John Wick széria attól emelkedik ki az átlagos akciófilmek közül, hogy végtelenül kreatív megoldásokkal operál a vérfürdőkben, veszettül brutális és még kidolgozott sztorival is rendelkezik. Nincs ez másképpen a harmadik részben sem: Stahelskiék mindig kitalálnak valami zseniális húzást, csak hogy Wick tovább öldökölhessen.

Keanu Reeves most is lazán hozza a megalkuvást nem tűrő bérgyilkos karakterét, ezt a szerepet tényleg ráöntötték, senkinek nem állna ilyen jól Wick karaktere az álomgyárban. Halle Berry keveset van színen, de erős alakítást nyújt. Felbukkan a felső kör gonosz démona is, a kopasz japán pali, és bandája pedig még több színt visznek a cselekménybe, akárcsak a profin kiképzett kutyusok. Persze Wick most is mindenkit lezúz, ha kell, könyvtári olvasmánnyal, ha kell lóval vagy annak hátán, de valami olyan pörgősen és látványosan van megkoreografálva ezúttal is az egész, hála Stahelskiéknek, hogy az embert a székbe szögezi a látvány.

Újra szól a Parabellum!

A végső Continental jelenetben pedig megkapjuk azt a zúzást és akcióorgiát, ami jogos elvárás egy ilyen egyedi akciósorozat harmadik részénél. Ami pedig külön tetszett, nem tudom hányan vették észre: Stahelski biztos látott Bruce Lee filmeket, mert ezúttal is tiszteleg előtte, mégpedig úgy, hogy átveszi a Haláljátékból azt a bravúrt, hogy Wicket minden szinten más ellenfél várja, akikkel meg kell küzdenie. Parádés húzás, a második részben is megidézték Bruce Lee örökségét, csak akkor a tükörtermes résszel. Nagyon jó kis harcművészeti bemutatót kapunk ezekben a jelenetekben, megfűszerezve egy kis fekete humorral is.

A végére pedig jön az extra csavar, amit nem árulok el, de annyit mondhatok, hogy nagyszerűre sikeredett, és utat nyit egy esetleges folytatásnak, ami nagyon remélem, hogy nem is marad majd el. Bele lehet kötni a John Wick-szériába, hogy Reeves mindent túlél benne és mindenkit legyőz, de felesleges. Egyszerűen csak át kell magát adnia a nézőnek a bűnös élvezeteknek!

akció | krimi | thriller

John Wick tiltott területen, a gazfickók rejtekhelyeként működő Continental Szállodában gyilkolt. Tettével magára vonta a Felső Kör haragját, 14 millió dolláros jutalom... több»

3