2019.06.05 00:20 Sólyom.Pocok Olvasottság: 157x
2

Látványra mentem - sírva jöttem

Nem vagyok sznob, sőt, a látványfilmek miatt járok moziba. De ez kb. nézhetetlen volt. A trailer alapján most szintet emeltek és van több szörny benne, meg valamilyen nagy történet, hogy reflektálnak az ember–környezet viszonyra. Hozzácsapnak egy kis mondavilágot és kapunk egy szép történeti hátteret. Jó CGI-vel ezt nehéz elrontani... de sikerült.

A film 50%-a akció, ami 3 perc után roppant unalmas, mert senki nem sebez meg senkit. Ellenben a kamera rángatózik és csak 1-2 részlet látszódik, mert így olcsóbb megcsinálni... ez ízlésesen tud működni, egy bő 2 órás filmben nem. Kapunk valami suta szálat, hogy valamilyen titkos szövetség áll a háttérben, meg amikor éppen nem a kamerát rángatják és emberek kiabálnak a repülőben, akkor egy 16 éves csaj sikít és sír egy nevetséges családi dráma közepén... miközben kb. 70 méterre tőlük atomot robbantanak...

Látványra mentem - sírva jöttem

A közhelyes szereplőket megkapjuk

- tini csaj, akinek egyetlen teljesítménye, h sír

- szülők... akiknek mintha valami sztorijuk lenne, de mivel minden második mondatukat félbeszakítják, így nem derül ki róluk sok minden

- maszkulin, kopasz, afro katonanő (aki mesterlövész, minden repülőt elvezet, higgadt és ezredes közben)

- kiégett és megborult gonosz ezredes (itt mindenki ezredes...)

- vicces fekete közlegény

- szakértő, aki mindent tud

- egy ősz csávó, aki befolyásos, de mindig a háttérből beszél és jellemzően mindentől fél

- jah, és a szörnyek meg átváltoznak, színesek és atombomba sem pusztítja el őket...


Hát... érte kritika az előző Godzillát, hogy keveset lehet látni a filmben... de ott legalább volt valami sztori. Itt pedig sokat lehet mindent látni a filmben, de nincs sztori... se színészi játék, se semmi. Jah, és a magyar szinkron egyszerűen leesik a filmről... semmi atmoszféra, robbantások közben helikopterről a földre meghitten suttognak. Borzasztó steril, minden szuszogás, nyögdécselés, párbeszéd olyan tisztán külön áll a filmtől, hogy szinte látod magad előtt a szinkronszínészeket, akik fejhallgatóval a fejükön mondják fel a szöveget... Nem igazán szoktam véleményt írni... de ez a film felháborító.

akció | fantasy | kaland | katasztrófafilm | sci-fi

Az emberiség a Földet fenyegető, igazi betegség, amire csak egy igazi gyógyszer van: a titánok. Ők pedig megérzik, ha veszélyben az otthonuk, és mindent megtesznek azért, hogy... több»

2