2019.06.21 02:50 Attila G. Olvasottság: <100x
0

Furcsa kotyvalék

Először is elnézést kérek, ha a véleményalkotásom során nyomdafestéket nem tűrő szavakat használok; de ez csupán azért van, mert a filmből szeretnék idézni - NEM célom az indokolatlan káromkodás, vagy bárki megbotránkoztatása.

Igazából tekinthető ez a film – ez a feldolgozás – egy furcsa kotyvaléknak, "egyvelegnek". Én viszont valahogy mégsem tudok más értékelést adni rá, mint 5 csillagot. Valamilyen megmagyarázhatatlan okból kifejezetten szerettem a filmet – természetesen moziban láttam –, és jól szórakoztam rajta, igazából az egész filmen. S különösen az egyik zárójeleneten. Egyébként hirtelen nehéz lenne megmondani, hogy szinkronizált, vagy feliratos formában láttam. Ennek kivételesen elvileg van jelentősége. Ugyanis eme "zárójelenetben" egy hatalmas rendőrapparátus vette körül feltehetően a Notre Dame-ot egy meglehetősen szabad szájú rendőrfőnökkel. Akitől kismilliószor elhangzott ez a mondat: "Fuck, fuck the monster!" "Baszd ki a szörnyet!" S szerintem amúgy szinkronizált volt a film; s részben pont az volt a vicces az egészben, hogy 2 nyelven is lehetett tőle ezt a mondatot rengetegszer hallani. Egy-két alkalommal a tévé is vetítette ezt a filmet, s egy teljesen felejthető, túlságosan szelíd mondattal helyettesítették ezt a húúú de nagy káromkodást.

Furcsa kotyvalék

Egyébként a rendőrparancsnok Quasimodót – ezt a jámbor lényt – akarta kiűzetni, mert őt gyanúsították egy bűncselekmény-sorozattal. Pedig egy szimpatikus karakter volt, ahogy a filmben szinte mindenki, még a rendőrfőnök is.

Meglepő ezt kimondani, de ha egyszer elromlik a tévém, vagy valamilyen okból nem lesz adás, szerintem van egy olyan sejtésem, hogy ezt a filmet fogom kapásból megkeresni neten. Bár attól tartok, hogy hiába keresném. Pedig szerintem szinte szenzációs.

0