2019.06.25 11:28 ZozArt89 Olvasottság: <100x
0

Pikachu, téged választalak

Az ilyen típusú filmek, amelyek videojátékra, vagy jelen esetben animere építenek, mindig nagy mumusnak számítottak. Az esetek túlnyomó részében mindig a bukás várt rájuk, ha ilyen adaptáció volt a koncepció. Azonban ez már a második ilyen jellegű film, ami elnyerte a tetszésemet. Előzőleg a Tomb Raider volt hasonló hatással rám. Nagyszerű, hogy nem akarták az eredeti sztorit sarkosan letolni a torkunkon. A főszereplőnk így nem Ash lett, hanem Tim, akinek nem éppen idilli az élete. Annak ellenére pedig, hogy azt hittem, kifejezetten csak gyerekek élvezik majd a filmet, eléggé drámai hangot is megtudott ütn. Tim és Pikachu duója igazán dinamikus párost alkotott. Villámló barátunk igazán látványos módon lett meganimálva, ami nem hatott idiótán, ahogy a többi pokémon sem.

Persze nem minden tökéletes. Amennyire kidolgozott volt Pikachu és Tim karaktere, annyira nem lett az összes többi. Szinte semmi lényegeset nem kapunk tőlük a történet szempontjából. Leginkább a főgonosz volt az, aki kiábrándított, mondhatni gyerekes módon megírt karaktere túl együgyűnek érződött. A CGI-re viszont panasz nem lehet, azonnal élő lényekként láthatjuk a kedves kis pokémonokat, habár azért volt olyan, amely kilógott a sorból. Ryme City gyönyörűen és látványosan lett elkészítve, ami a sok pokémont nézve kicsit eszembe juttatta Zootropolis-t, de nem lett gyerekes mese szaga ettől, hisz mellette a futurisztikus megoldások tömkelege komollyá varázsolta a színhelyet.

Pikachu, téged választalak

Összegezve: Pozitív csalódás volt a film. Közel sem volt mentes a hibáktól, de meglepően jól teljesített összességében, így könnyen elvarázsol kicsiket és nagyokat egyaránt.

akció | családi | kaland | misztikus | sci-fi | vígjáték

A híres rendőr fia, Tim egykor arra vágyott, hogy a Pokémonok trénere lehessen. Álma azonban nem vált valóra, de így is élménygazdag életet élhet. A pokémonok közt ugyanis... több»

0