2019.07.19 00:29 Norbert93 Olvasottság: 263x
2

Beszéljünk a Doom Patrolról!

Ha röviden és határozottan szeretném összefoglalni, akkor egy néhol összefüggéstelen, totális agymenés lett a sorozat, s hiába benne az önirónia, az sem segít már. De különös módon ez a totális agymenés olyan harmóniában van a cselekménnyel és a karakterekkel, hogy összképben mégis egy szórakoztató és érdekes sorozattá válik, aminek igazság szerint nincs is főgonosza DC képregény-adaptáció létére ( egy másik szempont alapján pedig van főgonosz, de az antagonista karakter nem Mr. Senkiben keresendő).

Néhol úgy éreztem, hogy egy konkrét karakter kapcsán – a mai irányvonalnak megfelelően – túlságosan előtérbe került a homoszexuális téma, ami bár részletekbe menően gazdagítja a karaktert, de néha már annyira erőltetetten kerül a középpontba, hogy inkább terhelő a filmélményre vonatkozóan. Másik negatívum az – bár ez is szubjektív–, hogy mint szuperhősfilmtől/képregény-adaptációtól elvárja az ember a konkrét fizikai összecsapásokat, amiből sajnos keveset kaptunk, de  kárpótlásként olyan karakterábrázolást kapunk, hogy gyakorlatilag a karakterek legmélyebb bugyraiba is betekintést  nyerünk.

Beszéljünk a Doom Patrolról!

A film legnagyobb pozitívuma pedig  egyértelműen ez az aprólékos karakterábrázolás és a karakterfejlődés. Rendkívüli módon részletes a fő karakterek háttere, nagy hangsúlyt fektettek arra, hogy "életet adjanak" a szereplőknek, és ne találjuk magunkat szembe kliséhalmazokkal. S mindenek előtt azon felül, hogy igyekeznek megkedveltetni őket a nézővel, a negatív jellemábrázolások sem maradnak el, ezáltal a Doom Patrol minden tagja egyéniség a maga nemében, és "kézzel foghatók", eredetiek. Annak érdekében, hogy ezt konkretizáljam: a filmben egy utca nagyobb egyéniséggel bír, mint a tucatjára gyártott látványfilmek és rebootok összes karaktere nekifutásból.

Egy dolog azonban biztos, mégpedig az, hogy a sorozat teljes egészében szórakoztató összképet ad, de egyes, kiragadott részek megnézéséből ez nem derül ki (sőt néhányszor éppen az ellentétje), tehát ehhez a filmélményhez meg kell nézni a teljes évadot, s így egyben megkapjuk a teljes dózist.

84 Doom Patrol  (2019)

akció | dráma | kaland | misztikus | sci-fi | vígjáték

A szuperhőscsapat tagjai egy szerencsétlenség folytán minden eddiginél nagyobb erő birtokosai lesznek. A Főnök a bolygóra leselkedő veszélyt próbálja felderíteni, de miután... több»

2