2019.11.21 10:29 Berto49 Olvasottság: 314x
2

Valóban olyan boldogok a skandinávok?

Nem árt ismerni a cím megértését közelebb hozó matematikaprofesszor, Lewis Carroll művét, az „Alice Csodaországban”-t, mert abban szerepel a Szív Királynő (a hirtelen haragú Viktória királynő torzképe.) E műre többször is utal a film, mert ezt a könyvet olvassa fel a főszereplő, Trine Dyrholm, a lányok anyja. Modern megfelelője a MILF jellegű Anne, aki a bántalmazott kiskorúak védelmét sorra sikerrel látja el. Jómódú, konszolidált családi életét él, nevelve ikerpár lányait. A történet során a férje első házasságából született mostohafia, Gustav hozzájuk kerül, és itt kezdődik a probléma.

Nem részletezem a további cselekményt, csak annyira, hogy tragédia lesz a vége. Anne tette még a gyilkosságnál is súlyosabb bűncselekmény, ezt neki kellene a legjobban tudnia, mégis elköveti. A döntő lépést valószínűleg Gustav és Amanda „hancúrozásának” kihallatszódó hangjai okozták. A tett önmagában is szörnyű, amit tetéz azzal, hogy körömszakadtáig tagadja.

Valóban olyan boldogok a skandinávok?

Sokáig tűnődtem azon, hogy megadom az ötcsillagos értékelést, filmként meg is érdemelné, de a konfliktus annyira utálatos, hogy ez önkéntelenül is rávetődik a filmre. Nem hiszem, hogy ilyesmi nem történhet meg a való életben, de az ocsmány bűn óhatatlanul is akkora ellenérzést keltett bennem, hogy így is érzékeltetni akartam a rám keltett hatást. Minden elismerésem a kiváló dán színésznőnek, remek szereplehetőség volt számára, de én a helyében nem fogadtam volna el ezt a hihetetlenül negatív szerepet. (Szerencsére ilyen veszély nem fenyeget.)

dráma | erotikus

A kiskorúak és fiatal felnőttek védelmével foglalkozó tekintélyes ügyvéd, Anne ránézésre irigylésre méltó életet él. Amikor azonban úgy határoz, megszerzi magának nevelt... több»

2