2020.02.09 22:19 KatalinGulyas1982 Olvasottság: 385x
1

Kitűnő adaptáció

Tegnap néztem meg moziban. Nagy várakozással ültem be, mindenhol fiatal lányok, néhány házaspár. Én a ´94-es filmet nagyon szerettem gyerek- és nagylány koromban, nekem az az etalon. Winona Ryder volt számomra az igazi Jo March.

A mostani film nézése alatt először éreztem "korosnak" magam a 37 évemmel. Megmondom, miért: nekem Timothée Chalamet nem férfiideál, nem tetszik Laurie-ként sem. Lehet, hogy mai lányok ideálja, de nekem túl gyerekes, kicsi és férfiatlan. A többi fiú és férfi szereplő szimpatikusabb. A színészi játéka is inkább egy kicsit szétcsúszott és ilyeneknek, mint én, értelmezhetetlen férfiként. Christian Bale is fiatal volt a 94-es filmben, mégsem volt ilyen kócos kiskölyök.

Kitűnő adaptáció

Saoirse-val sem tudtam megbékélni, nem őt választottam volna Jo szerepére, állítólag a rendező sem őt akarta. Csak meggyőzte. Saoirse hideg, földöntúli arca sehogy nem Jo March-é; na mindegy, lehet vitatkozni.

A többi lány szerepében mindegyik színésznő kiemelkedő volt. Kedvencem Emma Watson és Eliza Scanlen. Mindkettő szolidabb lányokat alakít, és kiválóan. A kis Beth a kedvencem, ő a legkedvesebb a lányok közül. Emma Watsonnak jól áll ez a konzervatív szerep, hál' Istennek, hogy eljátszotta. Florence Pugh pedig mint valami kis energiabomba, hihetetlen alakításokat hoz. Mintha tele volna feszültséggel, amit itt játszik ki magából. Szerintem neki odaadhatnák az Oscart.

Emma Watsonnak is adnék díjat, csak az a baj a mai világgal, hogy a konzervatívabb szerepeket "unalmasnak" tartják, és ezért nem veszik észre, milyen jól formálják meg őket. Emmát nem szerettem eddig semelyik filmjében sem, de itt tetszett. A kis Elizát is fogjuk még látni jó filmekben, erre mérget vennék.

A film állati jó volt, lekötött, pedig az időbeli ugrálások miatt oda kellett figyelni. Én pontosan tudtam, mikor mi történt, mert a 94-es filmet fejből tudom. Ez az ugrálás picit zavaró volt, vagy inkább azoknak, akiknek új a film. Amúgy kiváló az egész. Picit valahogy nehéz a háborús nehézségeket ilyen gyönyörű ruhák és enteriőrök közt elképzelni, de talán csak kötekedés részemről.

Ajánlom mindenkinek!

dráma | romantikus

Az amerikai polgárháború szétszakította Jo, Amy, Beth és Meg családját. Míg apjuk a csatatéren próbál életben maradni, a nővérek anyjukkal karöltve néznek szembe a... több»

1