2020.03.20 22:52 Lonka Olvasottság: 271x
1

Hová tettem a kulcsomat?

Ha akarunk valami jót, valami különlegeset, akkor azt mindenképpen a NETFLIX háza táján keressük!

A Locke & Key – Kulcs a zárját című természetfeletti sorozat nem csak a történetével hívja fel magára a figyelmet. A sorozat a horrorkirály, Joe Hill népszerű, azonos című regényéből készült, pontosabban regényeiből, amelyek már nálunk is kaphatók, és amelyek valójában képregények. De ki is ez a Joe Hill? Történetesen Stephen King fia, úgyhogy a jó gének adva voltak egy izgalmas történethez.

Hová tettem a kulcsomat?

A leírása elég közhelyes. Elárvult gyerekek egy ódon házba költöznek, ahol furcsaságok történnek velük. Azonban az egész sokkal mélyebb ennél. Hamar kirajzolódik az alaptörténet, hogy az öreg házban és környékén különleges kulcsok rejtőznek, amelyeknek különleges képességük van. Van olyan kulcs, amelynek segítségével bárhová eljuthatunk a világba, felvehetjük más alakját, irányíthatunk másokat, belenézhetünk  a saját fejünkbe, vagy ami egykor darabokban hevert, azt újra eggyé varázsolhatunk.

Folyamatosan bontakozik ki  a történet, és tudunk meg egyre több mindent a múltból, amelynek súlyos következményei vannak a jelenre. Egyre több titokra is fény derül, és nem minden az, aminek látszik.

A ház a különféle szobákkal, díszes bútorokkal és dísztárgyakkal lenyűgöző volt, már a látvány miatt is érdemes adni egy esélyt a sorozatnak, amely túlnyúlik  a természetfeletti maszlagokon. Tetszett a stílusa, volt benne egy kis humor, romantika, tinibajok, szülő-gyerek kapcsolat és, hogy miként lehet feldolgozni egy közeli hozzátartozó elvesztését.

A főbb szerepekben túl sok ismert arc nincs, nekem a kisfiút alakító Jackson Robert Scott volt a legismertebb név, aki az AZ Georgie-ja volt. Ami elmondható tehát a sorozatról, hogy a műfaj kedvelőinek kötelező, biztosan nem  fognak csalódni benne. 

dráma | fantasy | horror | thriller

A kultikus és méltán népszerű képregény feldolgozása, amelyben három testvér életét láthatjuk, akik apjuk halála után elfoglalják a családi örökségből kapott új... több»

1