2020.04.28 11:49 Artúr Olvasottság: 191x
1

John Wick 5.4.0

Avagy Chris Hemsworth saját John Wick filmje. A John Wick-filmek megindították, vagy legalábbis nagyon felfuttatták a kaszkadőrök által rendezett akciófilmek zsánerét. Ez tisztán látszik az Extraction című filmben is. Hosszú és kreatív harcjelenetek, óriási vérengzések és egy főhős, aki már a huszadik percben minden porcikájából vérzik, de képes még másfél órát gyilkolni a rosszfiúkat.

Egy-két ponton nekem talán túlságosan is hasonlít a John Wick-filmekre. Rengeteg menekülés és menekülés közbeni Judo dobás. [SPOILER] Illetve benne van még a szerintem nagyon „badass” jelenet, mikor Keeanu Reeves fegyverével szorítja földhöz a támadóját, majd leszorítás közben cserél tárat, és üríti bele a rosszfiúba. Ez a jelenet szinte egy az egyben, még talán ugyanabból a szögből is van felvéve, csak Chris Hemsworth alakításában.

Ezektől a – számomra kissé feltűnő – hasonlóságoktól eltekintve egy nagyon tökös film. Maga a főszereplő is azt nyilatkozta, hogy élete fizikálisan legmegterhelőbb szerepe volt ez. Ez akár lehetne nagy szó is, mivel Chris megannyi Marvel filmben játszott „legerősebb” bosszúállót, és a vadászt a Hófehérke filmes verziójában, de ezek a filmek mind Disney projektek voltak, ahol valószínűleg a jelenetek döntő többségénél kaszkadőröket hívtak be, hogy ne kockáztassák a főhőst egy több milliárdos filmben.

Úgy gondolom, az Extraction filmhez hasonló akciófilmekből még sokat várhatunk Chris Hemsworth-tól, hiszen ő napjaink fiatal Sylvester Stalloneja vagy Arnold Schwarzeneggere. Jobban is állnak neki ezek a szerepek, mint egy sírós romkom. Az Extractiont, még, ha nem is a legcsavartabb sztori a film történelemben, merem ajánlani azoknak, akik ki akarnak kapcsolódni 2 órára, hátradőlni és átadni magukat a tömény akciójeleneteknek.

akció

Egy képzett zsoldos, Tyler Rake élete legnagyobb és legveszélyesebb kihívása előtt áll: ki kell menekítenie egy drogbáró elrabolt fiát Bangladesben. Megkezdődik a versenyfutás... több»

1