2020.05.10 21:36 Artemisia Olvasottság: 1011x
5

Ízlésesen megosztó

:::A HOZZÁSZÓLÁS CSELEKMÉNYLEÍRÁST TARTALMAZHAT:::

Rengeteg jót hallottam a filmről, nagyrészt ez inspirált arra, hogy megnézzem. Azonban bennem eléggé megosztó érzéseket keltett.

Ízlésesen megosztó

Kezdem a pozitív benyomásokkal. Nagyon szép az egész film, kezdve az iskola környezetétől a kifinomult cselekményvezetésen át Annabelle és Simone lassan, lépésenként fejlődő kapcsolatáig. Az egész olyan nőies. És ez nem véletlen, elvégre egy női rendezővel és producerrel, illetve női főszereplőkkel egy lányiskolában játszódó, leszbikus szerelmet bemutató filmről beszélünk. Ez az ízléses, romantikus kivitelezés tetszett.

És most jöjjenek a negatívumok. A szolid ízlésesség látszata megtévesztő. Provokatív filmmel van dolgunk, csak nem olyan formában, ahogy általában ezek provokálni szoktak. A homoszexuális témákat feldolgozó filmek általában a közönséges erotikus jelenetekkel provokálnak, ez viszont azzal, hogy romantikusan állít be egy tanár-diák viszonyt. Persze szépen felvezeti, ahogyan egymásra hangolódnak, és jól megalapozza, hogy miért is egészítenék ők ki egymást. De azért akkor is cink, hogy Simone csak úgy lefekszik egy vélhetően kiskorú lánnyal a munkahelyén, Annabelle kolis szobájában, sőt ott is alszik, mert reggel buknak le. Jó, értjük, hogy boldogtalan, meghalt a volt szerelme, és Annebelle-lel egymásba szeretnek, meg minden, de akkor is.

Szóval a végén nem drámai és kegyetlen, hogy elviszi a rendőrség, hanem megérdemelte, mert felelőtlen volt, kikezdett egy diákjával, lényegében közönséges pedofil. És Annabelle sem szimpatikus. Tucatkarakter.

dráma | romantikus

Annabelle-t kétszer tanácsolták már el korábbi iskoláiból viselkedési problémák miatt, így anyja utolsó előtti lehetőségként elküldi egy katolikus lányiskolába. A lázadó... több»

5