2020.05.25 12:16 Yosihiro Olvasottság: 587x
0

Hétköznapi pár

Huu ez nem volt hétköznapi film... Szóval elég gyenge lett. A történet maga jó, a film rendezése, forgatókönyve szerintem gyenge. Mindenbe belekapnak, főleg az érzelmek terén, és végül nem egy apokaliptikus véget vetnek a filmnek, hanem elvarrják a szálakat.

Nem találtam benne megfoghatóbbat, mint a szerelem. Igazából az érzékszervek elvesztésével biztosan káosz alakulna ki, a film ezt próbálta demonstrálni, plusz mellé tett érzelmeket, ami már sokkal nehezebb volt. Nem jött át semmi abból, hogy pl. az ízlelés érzékét elvesztették, hanem kaptunk egy "otromba zabálást", amit én személy szerint finomabban oldottam volna meg. Ezután a hallás jön, ami talán szemléltetőbb volt, de igazából a digitális korszak vívmányait, az sms-t vagy e-mailt nem nagyon vetették be, és végül jön a látás elvesztése, és vége.

Hétköznapi pár

Összességében a forgatókönyv és rendezés gyenge, ez vonzza azt is, hogy a szereplők sem tudtak jót alakítani. A hangi és képi effektek átlagosak, bár a hangnál ez kicsit jobban sikerült. A zenei aláfestés nem tetszett. Így marad a kettő csillag, mert ettől többet ez a film nem ér.

Vannak benne elgondolkodtató részek, romantika és némi szex, de akkor sem tud az összhatás feljebb emelkedni. Hiába, ez a furcsa téma és a szerelem így nem összekapcsolható, és a címet sem találom jónak, hiszen ez minden, csak nem hétköznapi. Igazából egy megnézésre tudom ajánlani, de úgy az emberben semmi olyan nem marad meg, csak a szerelmespár erotikus, romantikus jelenete, és némi bizarr, apokaliptikus jelenet, ami csak szintén magyarázatra ad okot.

A befejezést is elszúrták és könnyen lezárták, holott ebből sokkal, sokkal többet ki lehetett volna hozni, de így maradt ez a film hétköznapi. Üdv, Yosi.

dráma | romantikus | sci-fi

Susan (Eva Green) fontos kérdéseket kutató tudós. Karrierjéért cserébe minden mást feladott az életben, többek közt a szerelmet is. Egy nap mégis enged az ösztöneinek, amikor... több»

0