2020.08.15 22:21 qwer Olvasottság: <100x
4

Mi történt Róbert Gidával?

Tudom, nem leszek népszerű, de nem éreztem azt a varázst, amit a legtöbb kritika említett a filmmel kapcsolatban.

A felnőtt Róbert Gida számomra teljesen karakteridegen; értem, hogy azt példázza, hogy a játék nélküli, csak a munkáról és kötelességről szóló felnőttkor szürkévé és fásulttá teszi az embert, de szerintem kicsit eltúlozták ezzel a siker- és teljesítményorientált, a boldog gyermekkort elfeledő, a lánya problémáját meg nem értő figurával.

Mi történt Róbert Gidával?

Ami pedig a kislányt illeti, a mimikája és ahogyan gesztikulál, néha olyan volt, mintha egy színpadon állna, és nem egy filmben szerepelne. Az anyját alakító Hayley Atwell sem győzött meg, többnyire érzelmes jelenetek jutottak neki, mégsem tűnt elég hitelesnek.

Bár a történet "üzenete" egyértelmű, és voltaképpen a cselekménynek is minden perce előrelátható, mégis túlságosan szájbarágósnak éreztem "az élet nem csupa lufi" hangulatú monológok után következő nagy megvilágosodást, amikor Róbert Gida belátja, hogy rossz volt a hozzáállása az élethez és a munkához, és nagyon sajnálja, hogy elrontotta.

Annyi biztos, hogy nem ez lesz a kedvenc filmem. Mivel azonban alapvetően családi filmről van szó, nem mehetek el amellett, hogy a társaságomban levő óvodásnak tetszett, bár azon kicsit meghökkentem, hogy az volt az első kérdése, miután a stáblistához érve leállítottam, hogy miért nem szeretik az emberek a másságot. Merthogy ez a kérdés is felmerül egy röpke pillanatra a 36. perc környékén. A történet szempontjából a későbbiekben nincs jelentősége, de lám, ilyen gondolatébresztő jelenet is elfért a klisétengerben.

családi | dráma | fantasy | kaland | vígjáték

Ebben a szívmelengető élőszereplős történetben egy fiatal fiú, aki számtalan kalandban vett részt a Százholdas Pagonyban kedves és szeretnivaló barátaival, mára felnőtt, de... több»

4